maanantai 23. toukokuuta 2016

Olimme eilen roturace-tapahtumassa Hyvinkään vinttikoiraradalla ja samalla vietettiin shamppanjasiskojen neljävuotissyntymäpäivä etkoja. Minäkin tuppauduin mukaan. Alkaa pikkuisen sohvalla löhöily tylsistyttää, joten menin mukaan akk…. naisten tapaamiseen. Pääsipä Ola sitten myös mukaan. Roturaceen oli ilmoittettu Shamppanjasiskot-joukkue mihin Svea kuului ja Toffeet, missä juoksi Ubi. Nyt sitten ei muita whippet- tai vinttikoirajoukkueita ollut ilmoittautunut, niin tämä meni näytösjuoksuksi. Koirat eivät siitä välittäneet, kunhan saivat juosta. Tapahtuma antaa varmaan muille roduille enemmän ihmettelemistä, mutta on se hyvä olla vinttikoiria näyttämässä juoksemisen mallia. Nyt kun whippettejä juoksi, niin kuulin yleisön ihastelevan niiden menoa. Samalla sain vähän vahvistusta omalle mietinnälle, että Svea saattaisi olla myös melko nopea. Matka oli kai 80m ja Svea hävisi Ubin ajalle vain kaksi kymmenystä.


Shampanja-siskoista oli paikalla Muumi, Niki, Svea ja Jackie.

Nikin menoa

Svea

Muumi

Jackie teki Sveat ja alkoi leikkimään.

Alma

Ubi

Davie


Synttäreitä vietettiin sitten piknikin merkeissä. Tämä oli meidän ensimmäinen kerta, kun päästiin mukaan jokavuotiseen synttäritapahtumaan. Hienoa, että pentueessa on pidetty tapaamisia näinkin kauan. Ubi näytti taas ahneuttaan ja nappasi Terhin kädestä kakkupalan. 







Olenkohan kirjoittanut aikaisemmin Svean viisaudesta. Olen aina välillä ihmetellyt, että miten Svea jonkun asian osasi. Ei Svea viisauttaan kohdista meihin vaan itseensä. Jos Svea leikkii jollain lelulla, niin Ola sen yleensä ottaa heti pois. Svea ottaa sitten jonkun muun kova äänisen lelun ja Ola on heti ottamassa lelua Svealta pois. Svea menee sitten rauhallisesti takaisin alkuperäisen lelun luokse leikkimään. Tänä aamuna minulta oli jäänyt veitsi pöydälle siten, että se oli vähän pöydän ulkopuolella. Svea vähän veistä nuolaisi ja veitsi pyörähti piiloon, mutta kahva tuli esiin. Svea hoksasi heti tökätä kahvaa, jolloin nuoltava puoli pyörähti esiin. Tätä se teki muutaman kerran. En voinut kuin ihmetellä.

Viisas Svea