torstai 1. maaliskuuta 2018

Toki myös Ubi pääsi matkailemaan. Muutama viikko sitten pääsimme Ubin kanssa reissuun Helin, Vegan, Tarun ja Meemin kanssa Tallinnaan. Tässä olikin jännityskerrointa, sillä kyseessä oli Ubin eka ulkomaanmatka. Vaan hyvinhän sekin meni. Ubi reissasi rennosti ja se saakin 12 pistettä ja falmingomerkin, niin hienosti sujui. Kyllä sen voi ottaa toisenkin kerran matkaan.
Ubin reissussa oli omat vaikeuskierteet, sillä Vegalla oli juuri tärppipäivät reissun aikana. Lisäksi mukana oli nuori Meemi-poika, jota Ubi ei ollut aikaisemmin kuin ihan pikaisesti nähnyt. Kumpikaan ei tuottanut ongelmaa. Kun Heli ystävällisesti yöpyi Vegan kanssa toisessa majapaikassa, eikä Ubi päässyt haistelemaan ihanaa tyttöpyllyä, se ei autossakaan omassa häkissään matkustavasta Vegasta välittänyt. Meemin kanssa Ubi oli hyvä kaveri. Mukavasti pojat majoittuivat yhdessä ja pötköttivät sohvalla vierekkäin.
Näyttelytkin menivät Ubilta mukavasti. Lauantaina oli kv-näyttely, ja sieltä tuloksena oli ERI ja avoimessa luokassa kakkossijoitus. Sertin ja cacibin vei kaunis ruotsalaisuros. Sunnuntaina oli vinttikoiraliiton erikoisnäyttely ja siellä Ubi palkittiin sertillä. Lisäksi Ubi oli ROP. Vega puolestaan oli VSP. Oikein mairitteleva tulos siis.
Kauniit kiitokset Tarulle ja Helille, jotka järkkäsivät majoitukset, laivamatkat ja autokyydit Tallinnassa. Olipa taas kaikki hienosti hoidettu. Kyllä täti-ihmisen kelpasi olla mukana.
Lauantain tuomari portugalilainen Luis Pinto Teixeira sanoi Ubista näin:
"Good proportion. Correct mouth, good rose ears, typical chest, good topline & angulation behind."
Sunnuntain tuomari oli virolainen Reet Lint ja tässä arvostelu viroksi:
"Kaunis profil, iléus pick pea, komabad korras hem ilme, kaunis kael ja kaela asetus, head nurgad ees, hea rimakorri pikkus, suurejaraseol nurgad taga."

Ubin matka Tallinnan alkoi junamatkalla Kirkkonummelta Helsinkiin.

Vega pääsi lauantaina Saku-areenalla isoon kehään. Ubi seurasi menoa katsomosta.

Meemi ja Ubi. Kuva Taru Jäppinen.

Kyllä, sunnuntain näyttelypaikka oli koulun jumppasali. Kuva Taru Jäppinen.

Tällaiset tuomiset tällä kertaa.