tiistai 18. kesäkuuta 2024

Ubin lapsukaiset ja vähän muuta

Poju käväisi Viron reissulla tavoittelemassa näyttelystä sertiä Rakveressä. Sitä on Terhi yrittänyt jo muutaman kerran ja tällä kertaa onnisti. Poju valioitui Viroon. Samalla reissulla Tikku-sisko sai myös sertin ja valiotui Viroon, Liettuaan ja Suomeen. Hienosti meni.

 


Nurkkaniityn kennelin Ubin lapsukaiset ovat tulleet Derby-ikään ja Uni osallistui maastoderbyyn. Ja todella hienosti juoksikin. Sijoitus kolmas hyvin sertipistein 488. Aivan loistavaa. Uni oli myös Kalajoen Särkkä-Coursing maastokisassa sijoittuen suuressa narttu ryhmässä (30) kuudenneksi pistein 479. Unilla jo kolme sertiä maastosta. Mieletön tahti Unilla.

Mistyq-kennelin Ubin lapsukaiset tulivat kisaikään ja hienoja tuloksia sieltäkin. Hilu oli Kevätcoursingissa toinen hurjilla 493 sertipisteellä.  Sirpa samassa kisassa kuudes hyvillä pisteillä 427. Sirpa aloitti myös ratakauden juosten tähtisprinteissä 350m sijoituslähdön. Tälle matkalle ei ollut kuin kolme ilmoittautunutta, niin Sirpa joutui aivan väärien koirien kanssa juoksemaan. Mutta sitkeästi juoksi. 

Pojun sisko Tikku pääsi Suomi Cup maastokisoihin vuoden 2023 ansioiden perusteella. Ja hyvin juoksi edelleen. Varsinkin finaalivedon, missä pisteitä 244. Sijoitus 5. kovassa seurassa sertipistein 464. Toinen sisko Pipsa kävi aloittamassa kauden Särkkä-Coursing maastokisoissa melkein serttipistein 440. 

Poju kävi myös maastoilemassa Turun Juoksuissa. Nyt oli huono juoksu. Poju oli hapoilla heti parin kurvin jälkeen ja sen jälkeen oli löysää kruisailua. Poju oli huonommassa kunnossa kuin ajattelin. Alkuerästä 172 pistettä. Vedin Pojun pois finaalista, vaikka ei siellä kukaan muukaan saanut hyviä pisteitä. Pelto oli kyllä myös kurjassa kunnossa. Maa oli muuttunut kivikovaksi kuivuuden takia. Finaaliin jäi 4 koiraa, joista 3 loukkaantui finaalissa. Pojulla oli myös jarrunappula auki, mutta katsoin, että ei sitä tarvitse näyttää eläinlääkärille. Olisi ehkä pitänyt, niin olisi sekin pieni loukkaantuminen tullut tilastoihin. Nyt täytyy sanoa, että ei ehkä ollut paras mahdollinen paikka juoksuttaa koiria.

Näyttää kauhealta kuvalta, mutta Poju rimpuilee niin pirusti. kuva Burning tail visuals

En edes huomannut, että kaveri vilkuili, kun eräs vähän rimpuili. Kuva Burning tail visuals


Pojusta täytyy muistaa mainita, että vietiin Poju uimaan koirauimalaan talvella. Poju on pentuna siellä käynyt ja minulle jäi semmoinen kuva, että ei hirveesti silloin nauttinut. Siksi lähdettiin molemmat Pojua viemään, jos tarvii houkutella Pojua lelun kanssa uimaan. No ei tarvinnut houkutella. Poju meni vanhasta muistista altaalle ja meni omatoimisesti heti altaaseen uimaan. Niin hyvin sitä tuntee koiransa. Sitten ollaan käyty Pojua uittamassa useamman kerran.

 

Svea käytettiin sydänultrassa eläinlääkärissä. Läppävika oli pahentunut, joten Svea sai lääkkeet. Svea on tuosta ehkä piristynyt. Nyt kun on ollut lämpöisempää, niin Svea ei ole ”sökähtänyt” niin helposti. Pihallakin on viihtynyt viime kesää paremmin. Pakko laittaa tähän ylös muistoksi se, että tulin töistä yksi päivä kotia, niin huomasin, että Svea oli yksin pihalla. Svea tuli minua tervehtimään todella iloisesti, joten ajattelin kokeilla, alkaisiko mummo leikkimään. Heitin sille hanskan pihalle ja mummohan kirmaisi hanskan perään. Meille tuli hauska leikkihetki kahdestaan. Vaikka koirille on iloa toisistaan, niin aina välillä huomaa, että kyllä ne tarvitsisivat myös laatuaikaa kahdestaan. Toiset ottavat kaiken huomion laumassa toisten jäädessä suosiolla vähän taustalle.

 


Tikon kanssa oltiin talvella vähän ihmeissään. Tiko oli vaisu eikä syönyt kunnolla. Vatsa kuitenkin toimi hyvin. Tila kuitenkin vaihteli päivittäin, mutta olihan se mentävä eläinlääkäriin. Tiko tutkittiin verikokein, mutta kaikki oli ok. Jonkun sisäelimen tutkimus tehtiin muualla, mutta sekin oli ok. Tikon tila siitä on kohentunut ja nyt on taas normaali.

Tikosta on mainittava, että Tiko on vahtikoira. Tiko pitää huolen, että kauriit eivät tule tontille. Meillä pyöri takatalvilumien aikana kauriita syömässä maasta nousseita kukkia. Yritin niitä ikkunasta huudella pois, jos piti koirat päästää pihalle. Usein näin kävikin, mutta kerrankin jäivät aidan taakse tonkimaan lumen alta syötävää. Tiko huomasi kauriit kesken lorotuksen. Jäin seuraamaan mitä tapahtuu. Tiko lorotti rauhassa tankin tyhjäksi katse tiukasti kauriissa. Lorotuksen jälkeen Tiko ampaisi kaurista kohti kauhealla mekkalalla kauriin lähtiessä livohkaan. Tiko pysähtyi pihan puollelle aitaa. Vahtikoira oli tyytyväinen, kun sai ajaa kauriin pois.

 


Terhi kävi Ubin kanssa sydänultrassa joukkotarkissa. Niin vaan löytyi papalta alkava läppävika. On kuulemma vielä niin vähäistä, että ei tarvitse olla huolissaan. Onhan Ubi jo kohta 11 vuotta.

Ubilla oli myös vatsan kanssa ongelmia. Suunnilleen joka toinen kerta vatsa löysällä ja nämä sattui usein niille päiville, kun Terhille sattui toimistopäivä. Paappa ei pystynyt pidättämään. Ubi kävi myös eläinlääkärissä, mutta ei taaskaan mitään löytynyt. Annettiin matolääke ja se taisi auttaa, sillä nyt on onneksi vaiva poistunut.


Ubi ja Poju kävivät Whippet-Harrastajien erikoisnäyttelyssä kartanolla. Molemmat saivat erin, mutta Ubilla oli jälkeläisluokka ja nippu palkittiin kunniamaininnalla.