keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Olen ollut aikaansaamaton laiskuri. Blogi on jäänyt hunningolle. En tiedä miksi. Siinä vaan käy niin, että päivitysväli venyy ja venyy ja sitten tuntuu siltä, että mitä turhaan sitä kirjoittelemaan. Unohtuu, että tämä blogi on meidän oma päiväkirjamme omista koiristamme. Todistetusti olen blogista etsinyt tuomaritietoja ja tsekkailluit milloin koirat ovat käyneet eläinlääkärissä ja mitä niille sanottiinkaan. On siis aika ryhdistäytyä. Jos vaikka ottaisi tavoitteeksi tehdä merkinnän kerran kuussa, edes. Silloin saisi tärkeimmät tapahtumat kirjattua.
Sillä blogihiljaisuus ei ole johtunut tapahtumien puutteesta.  Vaikka juoksuharrastus onkin syystauolla, kaikkea muuta on kyllä tehty.
Ubin kanssa aloitimme taas agilityharrastukset. Se on hauskaa puuhaa, vauhdikasta yhdessä tekemistä, mikä haastaa erityisesti minut oppimaan uusia asioita. Agilitytreenin aikana ei voi muita maailman murheita todellakaan miettiä. Se on täydellistä keskittymistä vaativaa. Hurjan haastavaa ja hurjan innostavaa aina silloin kun onnistuu. Tuskin me koskaan minnekään kisaamaan päädymme, mutta talven pimeinä iltoina sitä on kiva harrastaa sisähallissa.
Näyttelyissäkin olemme käyneet – lähes kaikissa, mitä tarjolla on ollut. Olen ollut tyytyväinen päätökseeni ottaa mukaan vain yhden koiran kerrallaan. Tämä tuntuu toimivan ja samalla linjalla olen ajatellut jatkaa.
Ubi oli kanssani Whippet-Harrastajien Royal COS -tapahtumassa. Helin hienosti handlaamana se meni ja voitti luokkansa. Voi, että siinä on hieno koira! Olen siitä todella ylpeä.
Tässä Tony Timberlaken arvostelu Ubista:
Lovely moderate whippet. Free from any exaggeration. Pleasing outline. Well angulated front and rear. Elegant neck. Free accurate mover. A nice dog.
Ubi käyttöluokan ykkösenä, kuva Minna Puukko

Ubi käyttökoirien VSP, kuva Minna Puukko



Olan kanssa kävimme Jyväskylän kv-näyttelyssä. Koira sai ERIn ja oli taas ihan parasta reissuseuraa. Olen myös Olasta kovasti ylpeä. Koska norjalaisen Björg Fossin arvostelu on vielä tässä pöydällä niin kopioidaanpa se myös tänne. Näin tuomari arvosteli Olan, joka oli valioluokassa:
Excellent size & proportions. Masculin head, good expression, sufficient neck, correct top- and underline.Could have been a little better angulated in front, normally angulated hindquarters, good stability in movement, but could reach better out.
Ola Jyväskylässä, kuva Seppo Vuorinen.



Messarissa käytiin tietysti. Ja olipas siellä taas ihanaa. Lauantaina yli 90 ja sunnuntaina yli 80 whippetiä. Hauskaa oli jutella kaikkien kanssa. Messarissa vaan on oma ainutlaatuinen tunnelmansa.
Lauantaina tuomarina oli portugalilainen kasvattaja Paulo Coelho. Ilmoitin Olan avoimeen luokkaan ja poika saikin hienosti ERIn, sijoittui luokassaan kolmanneksi ja sai SA:n. Olin oikein tyytyväinen.

Olan arvostelu meni näin:
3 years old, Very nice dog of lovely size, type, shape & substance. Lovely head & expression. Elegant neck. Very nice body proportions. Excellent chess, fore chest & loin. Very well angulated front & rear. Would prefer smoother topline. Moves well, but could use more stamina.
Ola Messarissa, kuva Essi Piironen


Ubi olikin Messarissa sitten sunnuntaina valioluokassa. Tuomarina oli intialainen C.V. Sudarsan. Heli esitti Ubin hienosti ja tuloksena oli valtavassa valioluokassa sileä ERI ja seuraava arvostelu:
5 y old dog. Nice head, correct muzzle, correct ear placement. Good neck coming to good topline. Good front & loin, depth of brisket.  Moves going & coming very well.
Ubi Messarissa, kuva Kai Heinonen

Ubin liikettä Messarissa, kuva Kai Heinonen