perjantai 25. syyskuuta 2020

Kisoja ja näyttelyjä

Nyt on Tikon kohdalla kisakausi taputeltu, kun Tiko kävi kuninkuusjuoksuissa Helsingissä kipasemassa 280m sijoituslähdön. Sijoituslähdöt oli tehty kilpailijoiden aikojen perusteella ja Tikon heikompi juoksu Turussa antoi nyt aikojen perusteella saman nopeuksiset juoksukaverit. Lähtölistaa katsellessani odotukset oli, että Tiko voittaa lähdön, jos kaikki menee hyvin.  No niinhän siinä kävi. Nyt Tiko juoksi oman näköisen juoksunsa ja voitti lähdön ajalla 19,02s. Saatiin kuin saatiinkin tälle vuodelle yksi kv-aika. Tikon juoksema aika oli erinomainen. Tähän on hieno lopettaa kausi, vaikka ei meidän niin pitänyt tehdä. Kyllä Tikon piti vielä juosta Tampereella lokakuun alussa, mutta meiltä meni ohi viimeinen ilmoittautumispäivä. Onhan viimeinen ilmoittautumispäivä selkeästi kerrottu, mutta niin sitä vaan ajattelee kisapäivää ja että lähes aina on voinut tehdä ilmoittautumisen kisaa edeltävänä viikonloppuna, mutta nyt se jostain syystä oli todella aikaisin. Meidän moka, kun ei oltu tarkkana. Meidän viikon sekoitti Ubin niin mielenkiintoiset tapahtumat, että ilmoittautumisen seuraaminen jäi. Ubin näistä jutuista toivottavasti saadaan kirjoittaa enemmän myöhemmin.

 Kun me oltiin radalla Tikon ja Svean kanssa, Svea siis kannustamassa, olivat Terhi Ubin ja Olan kanssa ryhmänäyttelyssä Lahdessa. Ubi sai käyttöluokassa sileän erin ja Ola valioluokassa myös sileän erin. Eli erinomaisia molemmat. Tuomari Jenna Leino. Arvostelut:

Ubi: " Maltillisesti rakentunut, hyvänkokoinen uros, joka saisi liikkua hieman ryhdikkäämin ja pidemmällä askeleella. Oikealinjainen uroksen pää. Kaula saisi liittyä sulavammin lapoihin. Hyvä ylälinja ja alalinja. Riittävä eturinta, tasapainoiset takakulmaukset. Liikkuu takaa yhdensuuntaisesti, turhan kapeasti edestä."

Ola: "Hyvänkokoinen, hyvin kehittynyt uros, jolla oikeat mittasuhteet. Hyvä uroksen pää. Alaleuka saisi olla vahvempi. Hyvä eturinta ja rintakehän syvyys. Aavistuksen jyrkkä lantio, muutoin hyvät kulmaukset. Seistessä köyristää lannetta, liikkuessa vakaa ylälinja. Liikkuu melko yhdensuuntaisesti, sivuaskel saisi olla ulottuvampi."