perjantai 13. heinäkuuta 2018

Kun Hapa ryhdistäytyi, niin tullaan perässä. Nyt taas blogia pitämään!
Olakin on käynyt muutamissa näyttelyissä. Ja ihan mukavasti on mennyt. Ei se näyttelytouhua vielä kovasti arvosta, mutta tänä keväänä ja kesänä tuomarit ovat arvostaneet Olaa kuintenkin ERI:n verran.
Ilmoitin sen kahteen näyttelyyn eli Tampereelle ja Forssaan valioluokkaan, kun se sinne on oikeutettu valioiduttuaan Virossa. Mukavasti meni ne näyttelyt. Tampereen Nord-näyttelyssä oli mukana whippet-urosten kerma ja siellä vaan Ola roikkui ihan viimeisiin sijoituksiin asti. Meidät käteltiin kuitenkin ulos kehästä ennen valiourosten sijoituksia.
Forssassa valiouroksia oli vain kaksi. Olin kuin puulla päähän lyöty, kun tuomari marssitti Olan luokkavoittoon. Taisin jopa kysyä kehäsihteeriltä, että menikö tämä nyt ihan oikein. Paras uros -kehässä Ola sitten sijoittui neljänneksi. Olin niin tyytyväinen!
Ola kävi esittäytymässä myös erikoisnäyttelyssä, joka olikin tällä kertaa Kaarinan Tuorlassa. Joskus ammoisina aikoina oli myös cairnterriereiden erikoisnäyttely samassa paikassa. Silloin satoi saavista kaataen ja näyttely pidettiin jossakin varastohallissa. Nyt ei satanut, vaan oli ihana kesäpäivä – lämmintä kuin missä. Ola sai oikein mukavan arvostelun ja ERI:n. Erikoisnäyttelyyn olin ilmoittanut sen avoimeen luokkaan. Hienoa oli, kun Olan velipoika Lenni voitti luokan. Päivän kruunasi Ubin ja Svean äidin Tuikun menestys. Se oli ROP-veteraani ja PN3! Ihan superia!
Mahtava uudistus erikoisnäyttelyssä oli se, että tuomarin arvostelut julkaistiin suoraan netissä. Sieltä ne nyt löytyvät jalostustietojärjestelmästä. Ei siis enää lippulappuja vaan nykyaikaa. Toivottavasti sama käytäntö saadaan pian myös suurempiin näyttelyihin.
Kuvista iso kiitos Sinikka Moranderille ja Kai Heinoselle. Olemme Olan kanssa sattuneet heidän kanssaan samoihin kinkereihein ja todella hienoa, että joku jaksaa kuvata näyttelyssä koirat ja vielä lähettää kuvat. Erityisesti erikoisnäyttelyssä tuossa oli aivan valtava homma. Suurkiitos siis heille, että tähänkin postaukseen saadaan kuvat!
Ola Tampereen NORD-näyttelyssä. Ensimmäinen kerta valio-luokassa.


Kasvattajaluokassa Tampereella Ola ravasi hienosti, kun edessä oli 3 juoksuaikaista tyttöä. 

Ola Forssassa PU-kehässä.

Tässä Olan "laiskaa" askellusta. Tähän kun saisi intoa, niin vot.

Ola Forssassa. 

Ola erikoisnäyttelyssä.

Ola erkkarissa.


Hieno Ola!