maanantai 8. joulukuuta 2014

Jaahas, Messarin näyttelyviikonloppu on onnellisesti ohi. En osaa muuta sanoa kuin että kivaa oli ja Ubin kanssa on mukavaa viihtyillä näyttelyssä, sen verran lupsakka koira se on.
Lauantaina Ubi sai itsenäisyyspäivän kunniaksi sinisen lapun ja EH:n. Erittäin nopsakasti koiria arvostellut tsekkituomari Beradze Iuza arvosteli Ubi näin:
"Little bit rough scull. Good neck. Enough correct top line. Not enough deep chest. Free elbows. Correct hindquarters. Little bit big."
Jännittävää Ubin mielestä tämän tuomarin arvostelussa oli se, että hampaat katsottiinkin lattialla eikä pöydällä. Mutta onnistuihan se niinkin. Kävelessä Ubin olisi tehnyt mieli pöngätä kaulaansa kehämattoa vasten, mutta minä kurjimus en antanut sen tehdä niin. Näyttelyllisesti päivä ei siis todellakaan ollut mikään menestys, mutta kivaa oli silti. Kehänlaidalla viihdyttiin. Ubi löysi hyviä leikkikavereita 9 kuukauden ikäisestä Tiger's Chaoksen pentukaksikosta. Pojilla oli kivaa ja hyvä niin.
Sunnuntaina Ubi ja kaksikko jatkoivat heti aamusta leikkejä, mutta kyllä näistä kolmesta huomasi, että väsy jo pikkaisen painoi. Ihan ei ollut leikeissä samaa virtaa kuin lauantaina.
Itse asiassa väsynyttä koiraa oli helpompi esittää kehässä. Oli mukavaa esittää esimerkiksi liikkeet löysässä näyttelyhihnassa. Sitä kohti mennään. Haluaisin oppia esittämään myös whipetin mahdollisimman vapaasti. Mutta oppimassahan täällä ollaan ja niin edelleen.
Pamela Marston-Pollock arvosteli Ubin näin:
"Well grown of good type. Would like finer scull and eye slightly round. Good reach of neck and topline. Needs more forchest and depth of brisket. Strong line and well shaped hindquarters. Moved with good width. Just a little lose in elbow."
Ja tällä kertaa heilahti punainen lappu. Hyvä homma.
Minusta oli kivaa katsella koiria, oppia esittämisestä, jutella niin tuttujen kuin tuntemattomien kanssa ja nauttia suuren urheilujuhlan tunnelmasta. Kiitokset seurasta kaikille juttukaverielle, tutuille, uusille tutuille ja tuntemattomille.
Ja erityiskiitokset sisarelleni Lauralle, joka toimi taas apukäsinä ja kenneltyttönä. Tällä kertaa tosin mykkänä, kun kurkunpääntulehdus oli vienyt äänen.

Ubin kaksoisolento löytyi. Tiger Chaos Epic Experiencen ilme ja pää olivat ihan samannäköiset kuin Ubilla muutama kuukausi sitten. Ja leikitkin kehänlaidalla sujuivat mallikkaasti.