keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Käymme tiistaisin Ubin, Iikan ja Hapan kanssa Lohjan Koirakeskuksella aktivointi ja lihashuoltokurssilla. Ja kyllä, kyseessä on koirien lihashuolto. Onpa mielenkiintoista. Olemme nyt käyneet kurssilla kaksi kertaa ja vielä kaksi kertaa on jäljellä. Kurssia vetää koirahieroja Helena Sarkola-Cordeiro.
Kurssit ovat ihanan leppoisia ja todella mielenkiintoisia. Ihan kurssin aluksi Helena kävi koiramme läpi ja on nyt suunnitellut jokaisen koiran kroppaan sopivaa tekemistä. Ubilla oli jäykkyyttä kaulassa, joten Ubi on venyttänyt kaulaa ja harjoitellut keskikehon hallintaa. Iikkaa taas kiristää lapojen välistä, joten sitä kohtaa yritetään avata. Koirat tekevät erilaisia harjoituksia ja Helena opettaa myös koirille sopivia venytyksiä.
Erityisen mukavaa on kurssilla huomata se, kuinka innoissaan kohta 11 vuotta täyttävä Iikka on mukana. Eilenkin se kiipesi puomia ja kiipesi pienelle jumppapallolle ihan into pinkeänä.
Vaikka meno on tosiaan rauhallinen, koirat (ja omistajat) ovat tunnin jälkeen ihan väsyneitä. Huoltaminen on selvästi raskasta. Svea on ollut mukana kursseilla, mutta vain kuunteluoppilaana. Se on odottanut erittäin kauniisti hallissa häkissä, kun poikien kroppia on laitettu kuntoon. Hyvä Svea!