torstai 6. huhtikuuta 2017

Viime viikolla Ola sai kovasti postia. Oikein kirjattuna kirjeenä saapui paketti Virosta. Ja oi, kuinka hieno ruusuke ja diplomi kuoressa olikaan. Olli-poika on nyt virallisesti Viron juniorivalio – siitä on komiat todisteet kotona. Halusin ruusukkeenkin ja kyllä se on juuri niin lapsellisen iso ja komea kuin juniorivalioruusukkeen pitääkin olla. Ja jalostustietojärjestelmäänkin heti kiirehdin Olan uuden tittelin. Siellä se nyt näkyypi.
Olapa onkin meidän ensimmäinen valio! Sitä on kyllä syytä juhlia suurella ruusukkeella ja juhlavalla diplomilla. Se, että Ola on meidän ensimmäinen valio, kertoo paljon myös meidän koiraharrastuksestamme. Harrastamme mielellämme ja paljon, mutta emme niin kovin tavoitteellisesti. Lisäksi se mielestäni kertoo myös siitä, että eivät ne koirat nyt ihan niin heittämällä valioksi tule. Jotta koira tulee Suomessa muotovalioksi, sen täytyy olla oikeasti hieno koira. Ei se ihan tuosta vaan onnistu. Viron juniorivalioksi voi tulla vielä vähän hyvällä onnella, mutta Olakin tarvitsee vielä sen yhden sertin tullakseen ensin Viron valioksi ja sitten vielä yhden sertin Suomesta Suomen muotovalioksi tullakseen. Eikä se tule käymään sormia napsauttamalla, veikkaisin.
Viron postin lisäksi Ola sai postia myös Vinttikoiraliitolta. Postilaatikkoon kolahti Olan maastojuoksukirja. Nyt voi Ola kisata maastossa. Katsotaan sitten miten siinä käy.

Ola, EE JMVA