sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Touhu-toukokuu takana. Jokaisena viikonloppuna harrastamassa whippetien kanssa. Oli maastojuoksua, ratajuoksua ja näyttelyjä. Ubi hoiti juoksukilpailut ja Olan ja Svean osaksi jäi näyttelyt. Rodulla voi harrastaa monipuolisesti. Ola aloitti myös rata- ja maastojuoksuharjoitukset. Hyvin Ola muisti syksyllä lopetetut ratakopitukset ja juoksi yksin kopista 280m. Ajaksi tuli 20,92s. Siitä on hyvä jatkaa. Svean tassu aukesi piharallauksessa, joten Svea ei harjoituksissa juossut.

Olin ilmoittanut Ubin Tampereelle ratakilpailuihin 480m ja 280m matkalle. Ubin meno oli tosi takkuista.  Ajoiksi tuli 34,61s ja 20,22s. 480 metrin matkalla aika oli yli sekunnin hitaampaa kuin viime vuonna Tampereella, jolloin oli sama kilpakumppani. Vertailukohta oli hyvä. Pisti vähän mietityttämään, että näinkö se maastokisarumba sitten näkyi vai onko Ubi hidastunut? Valmentaja rupesi siis analysoimaan. Hyvinkäällä harjoituksissa Ubi juoksi 280m 19,62s, joten sain mielelleni rauhan. Kyllä se siitä. Sama homma kuin viime vuonna. Tarvitaan ratastartteja. On ne vaan eri juttu, kuin maastostartit.

Ola kävi Raumalla näyttelyssä ja oli junioriluokan ensimmäinen ja sai SA:n. Se oli Olan ensimmäinen SA Suomesta. Oltiin ylpeitä pikkupojasta. Pientä harmitusta aiheutti Olan huono esiintyminen. Olaa ei homma kiinnostanut yhtään. Tuomari oli kasvattajatuomari, joten esiintyminen ei sitten vaikuttanut laatuarvosteluun eikä kilpailuluokkaan. Tosin kilpailuluokassa Ola oli yksin, mutta ei tuomarin olisi tarvinnut antaa SA:ta. Ola oli paras uros kilpailussa neljäs. Hyvä Ola.

Tuomari australialainen Glenda Goller. Tässä arvostelu:

"Balanced proportions. Elegant. Good head. Good width between eyes. Corrects ears. Forechest still developing. Steady in moment. Forelegs low over ground. Holding topline in move."

Kuva Marika Hämäläinen
Kuva Ida Salonen
Olan sa-ruusuke ja vsp-juniori.