sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

"Juhannus on meillä herttainen" ja niin ovat herttaisia meidän koiratkin. Ihan sydän meinasi sulaa, kun lauloin laulukirjan juhannuksen kunniaksi läpi ja Ubi ja Svea tulivat "nautiskelemaan" laulustani. Jotenkin rentouttavaa yhdessäoloa!
Juhannus on mennyt siis leppoisasti. Ihana harrastuksista vapaa viikonloppu. Ilma on ollut ihan ok, Pihallakin ollaan ennätetty viettää aikaa. Leppoisaa!
Vaan on se harrastaminenkin kivaa. Edellisviikonloppu sen taas todisti. Olimme Whippet-Harrastajien erikoisnäyttelyssä peräti neljän  koiran voimin. Ubin ja Svean äiti Tuikku 10v. oli meillä hoitokoirana mukana erkkarissa – ja taas oli leppoisaa. Tuikku on kyllä ihan superhelppo hoito- ja näyttelykoira.
Se sujahti meidän laumaan ihan tuosta vaan. Sanoi kerran Ubille ja Olalle, että olkaas pojat kunnolla – ja pojathan olivat. Hyvin mahtui meidän sänkyyn neljä koiraa, sillä Tuikkuhan tietysti tuli keskelle sänkyä ja laittoi pään tyynylle. Mahti mummeli!
Myös näyttelyssä Tuikku vastasi parhaasta tuloksesta. Veteraaniluokan kolmonen ja SA. Ihan supermahti mummeli!
Meidän omien koirien näyttely meni niin ja näin. Ola ja Svea saivat EH:n ja Ubi käyttöluokassa ERI:n. Ubi oli kahden koiran käyttöluokassa ensimmäinen, mutta ei saanut SA:ta.
Vaan päivä oli kiva. Olen aina sanonut, että erkkarissa on ihana katsoa, kun kehässä on paljon koiria, mutta nyt täytyy kyllä myöntää, että jotenkin höpötellessä ja kehähommissa meni koko erkkari. Jotenkaan en ennättänyt muita koira katselemaan. Vaan Jennyn ja Miikan teltassa oli tunnelmaa ja hauskaa. Ihan hurjan paljon kiitoksia seurasta tiimiläisille. Ootte mahtavaa porukkaa!
Tässä vielä meidän kolmikon arvostelut.
Ubilla ja Olalla oli tuomarina norjalainen Espen Engh ja Svealla italialainen Arnaldo Cotugno.
Tässä vielä arvostelut.
Ubi: "Solid fawn dog of attractive type and quality. Scoring in elegance. Typical head. Quite good ears. Moderate front angulations. Excellent underline. Smooth topline with enough curves standing. Hattens (?) on the move. Sound and supple mover." ERI KÄK1
Ola: "A proper whippet. Typical head & expression. Medium neck, front angulation. Very good underline. Tends to fall away too much over the croup which effects his movement. Would like more action. Very good coat." EH

Svea: "Classic bitch in the top of the size. Nice head and expression. Correct neck. Nicely built front. Correct pasterns. She is a little bit lon in front. Good croup and tail set. Correct movement in back, large in front. In side gait the front is even lower. Needs to be trained." EH


Tuikku-äiti vietiin katsomaan Siuntion nähtävyyksiä.

Tuikku löysi myös heti hyvät rapsutusmestat. Svea oli pikkuisen nyrpeä.

Sukulaiset tunnistaa hyvin. Kuka ei kuulu joukkoon?

Erkkari-tunnelmaa

Näin nätisti koirat meillä osaa arvostaa laulutaitoani. OIkein asettuvat kuuntelemaan juhannuskonserttia.