maanantai 10. heinäkuuta 2017

Päiväni murmelina viikonloppu: sama konsepti ja tismalleen samanlaiset resultit. No, Ubi paransi 480 metrillä muutaman sadasosan, mutta hidastui 280 saman verran. EH:ta paukkui näyttelykehässä, jotta hupsista vaan. Ehkä konseptia pitäisi muuttaa? No, ensi viikonloppuna jää ratakisat pois. Onneksi olen itseopiskeleva radiokuuntelija, joka on vetänyt tällä viikolla Yle Areenan Tiedeykkösen Onnellisuusharjoituksia, niin näen hyvät asiat ja vahvistan niitä. Elikäs: iloinen voi olla esimerkiksi siitä, että meillä on kolme tervettä koiraa, jotka saavat osallistua niin ratakisoihin kuin näyttelyihin. Revitään iloa tällä kertaa vaikkapa siitä. Ja kuten siskoni (hieman ironisesti) minulle sanoi: niin oli kiva kesäpäivä, mukava jutella tuttujen kanssa ja katsella hienoja koiria. No, sekin on ihan totta. Kaikille siis taasen kiitos seurasta. Lisäksi tänä viikonloppuna oli jopa auringon paistetta ja lämmintä!
Ja vielä yksi huomio: olemme vapusta alkaen osallistuneet joka viikonloppu juhannusta lukuunottamatta koiratapahtumiin joko koirien kanssa tai ilman niitä eikä yhtenäkään viikonloppuna ole satanut! Vaasassa taisi tulla muutama pisara. Että ei tämä kesä nyt niin huono ole ollut.
Tässä vielä koirien arvostelut. Tuomarina Maija Lehtonen.
Ola EH, juk2: Hieman lyhytlinjainen kokonaisuus. Voimakaskalloinen pää. Hyvin asettuneet korvat. Oikea purenta. Hyvä kaulan pituus. Kaulan kiinnitys ja ylälinja saisi olla sulavampi. Sopiva rungon tilavuus ja luuston vahvuus. Hieman lyhyt olkavarsi. Hyvä liioittelematon takakulmaus. Vahva lihaskunto. Liikkuu hieman jäykällä askeleella. Kaunis väritys.
Ubi EH, KÄK1: Hyvät rungon mittasuhteet. Pitkä pää. Hieman kevyt kuono-osa ja korostunut otsapenger. Hyvät korvat. Oikea purenta. Vahva kaula. Hieman tasainen ylälinja. Riittävä rintakehän pituus. Olkavarsi voisi olla viistompi. Hyvä takakulmaus. Hyvä häntä. Voisi liikkua paremmalla ulottuvuudella edestä.
Svea EH. AVK 3: Vahvarunkoinen narttu. Sopivat rungon mittasuhteet. Hyvä pään pituus. Hieman alaskiinnittyneet korvat. Oikea purenta. Kaunis kaula, hyvä ylälinja. Tilava, syvä rintakehä. Hyvät liioittelemattomat kulmaukset. Vahva lihaskunto. Tänään hieman vaisu liikkeessä. Saisi liikkua paremmalla ulottuvuudella. Rauhallinen käytös.

Kuva Lauri Yli-Kovero
Svea ja Ubi katsoo Olan "reipasta" menoa