lauantai 7. kesäkuuta 2014

Ubin ensimmäinen erikoisnäyttely on nyt takana. Kivaa oli ja viihdyttiin, vaikka koira sai EH:n. Whippet-kehän ympärillä on vaan niin leppoisaa ja oli tietysti kiva nähdä pitkästä aikaa kasvattaja-Mari koirineen ja Heli sekä Tuikku-äiti ja Pikka-sisko sekä kaikki muut semisukulaiset ja uudet tutut. Tuntuu, että koiria rauhassa katselemalla oppii paljon rodusta ja ennen kaikkea esittämisestä. Tänään oikein keskityin siihen, että miten ihmiset esittävät whippetinsä. Nyt sitten vaan ”matkimaan” ja opettelemaan Ubin kanssa. 
Myös Ubi viihtyi. Sillä oli kivaa, kun se narskutteli luutaan ja kun se treffasi uusia kamuja. 
Tuomari Wim Wiersma Hollannista antoi Ubille siis sen EH:n. Arvostelu meni näin:
”10 months. Very nice youngster. Not yet completely developed, but show promise for the future. Good head, teeth, eyes and ears. Strong long neck. Beautiful top line. Not enough depth of chest. Excellent angulations. Good bone and feet. Needs some ring training to show his movement for his advantage.”
Kun luin tätä arvostelua, koin jonkinlaisen dejavu-ilmiön. Muistelin, että cairnimme Kapu sai aikas samanlaisia arvosteluja aikanaan. Olikin pakko kaivaa esiin yksi Kapun arvosteluista. Tässä arvostelu vuodelta 1992. Tuomarina Hans vd Berg, hänkin Hollannista. Tästä arvotelusta poiki Kapulle aikanaan nuortenluokan kakkonen:

”Very good type, he needs time time get more bone & body and he looks a bit high in legs. Head is typical for the breed, good bite, excellent expression, good ear set, needs more fore chest, good level top line, excellent hindquarters & tail set, very good coat, sound mover.”


Ubi tapasi ensimmäisen kerran pentuja ja Ubi piti pennuista. Kuvassa Noki, jonka setäpuoli Ubi on.


Heli, Ubi ja Terhi Marin yksiössä seuraamassa näyttelyä

Näyttelyalue oli laitettu nätiksi




Tuikku-emä


Pikka ja Tuikku