sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Oli harmaa ja sateinen aamu. Herätyskello soi lauantaiaamuna 5.30. Aamupalaa, Iikan kanssa lenkki ja sitten auton nokka kohti Turkua. Vuorossa oli Ubin toinen virallinen näyttely. Nyt ryhmänäyttely Turussa raviradalla. Sää ei todellakaan suosinut whippettejä. Junioriluokan aikana vettä vihmoi ja Ubia ei esiintyminen huvittanut lainkaan. Se seisoi selkä köyryssä ja kun yritin asetella sen jalkoja, se alkoi hyppiä minua vasten. Merde! Pöydällä tuomari halusi itse asetella koiran seisomaan. Hän tervehti ensin Ubin, asetteli jalat ja totesi "Voilà, whippet!" Pikkuisen meitä molempia hymyilytti tämän kommentin jälkeen. 
Kaikesta tästä huolimatta ranskalainen kasvattajatuomari Jackie Bourdin antoi Ubille Erinomaisen. Olin niin iloinen. Kyllä sen sinisen lapun jälkeen tuo punainen tuntui mukavalta, vaikka koira ei luokkassaan muuten menestynyt eikä saanut SA:ta. Kun tuomari antoi vielä palautetta suullisesti, hän totesi Ubin olevan vielä aivan bébé, mutta toivoi näkevänsä sen muutaman ajan päästä uudestaan, sillä tulevaisuutta koiralla hänen mielestään on. Uskotaan tähän.
Ubi ei viihtynyt kehässä, mutta näyttelyissä se viihtyy kyllä. Siitä on kiva moikkailla muita koiria ja kulkea pitkin näyttelypaikkaa. Se ei ujostele tai arkaile yhtään. Päinvastoin, se työntää nokkansa vähän liiankin uteliaasti joka paikkaan. Ja nyt se on myös alkanut hyppiä vasten ihmisiä. Se ei ole mukava tapa tervehtiä (varsinkin kun tassut ovat kuraiset), joten siitä täytyy opetella pois.
Edelliseen näyttelyyn hankittu kevythäkki osottautui erinomaiseksi hankinnaksi. Sateella pentukoira viihtyi häkissä oikein hyvin. Hapa keksi vielä ottaa mukaan meidän 2-hengen sateenvarjon (aikanaan kihlamatkalla vuonna -89 Italiasta hankittu, ooh romance!) ja kun sen laittoi häkin päälle, meidän häkki ja naapurihäkkikin säilyivät kuivina. 
Ubin arvostelu tuli ranskalaiselta tuomarilta ranskaksi. Yritin sitä googlekääntäjällä kääntää, mutta käännös oli kyllä kökkö. Auttavainen Anita oli ihana ja pyysi ranskalaista ystäväänsä Tamaraa kääntämään arvostelun englanniksi. Kiitokset kaksikolle. Tässä siis nyt Anitan avulla ja Tamaran kääntämänä Ubin arvostelu:

"10 months pleasing Young male. Excellent head and expression. Very good neck and topline. The chest should develop more and come downer. Very good Hind quarters. Correct movement but without propulsion. This is a Young dog that would be to see again in future because still very baby. Good in size"







Voilà Whippet