sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Eilinen päivä oli varattu whippet-tapahtumalle ja koko päivä siellä menikin. Mitään tulosuutisia ei Ubin kohdalla ole kerrottavana, mutta silti viihdyimme lähes alusta loppuun asti. Ja vaikka Ubi olikin  näyttelypäivän vähän "juttelevainen", niin silti minulla oli mukavaa.
Pohdinkin tänään, miksi nämä rotutapahtumat ovat mielestäni kivoja. Listauksessa viisi pointtia:

  1. näissä tapahtumissa ei olla niin otsa kurtussa hakemassa tuloksia. Tai ainakin näin minä sen koen. Arvokasta on saada kasvattajatuomarin arvostelu omasta koirasta. Minulle se, mitä kasvattaja sanoo koirasta, antaa tärkeämpää infoa kuin se, mitä all rounderi jostakin ihmeellisestä maailman kolkasta muutamalla rivillä toteaa tyyliin "nice head, nice dog". Tänä vuonna arvostelu ainakin Ubin kohdalla oli ilahduttavan pitkä ja yksityiskohtanainen. Hyvä niin, tätähän tulimme hakemaan. 
  2. näihin tapahtumiin tullaan katsomaan koiria. Whippet on kyllä siitä ihana rotu, että sen voi napata mukaan näyttelyyn ilman sen kummempia esivalmisteluja. Niinpä koiria näyttäisi näissä rotuyhdistyksen tapahtumissa olevan paljon. Sekin on hienoa, sillä erilaisia koiria katselemalla oppii rodusta paljon. 
  3. hauska juttu on se, että tapahtumassa näkee tuttuja ja voi höpistä mukavia. On aivan mahtavaa huomata kuinka monia tuttuja olen saanut reilun vuoden whippet-kokemuksella. Hauskaa.
  4. hieno homma on tapahtuman ajankohta. En ole innokas kiertämään hallinäyttelyissä talvella ja näytelyjä on myös tarjolla talviaikaan melko vähän. Niinpä helmikuu on todella oiva aika päästä mukaan näyttelytunnelmaan ja samalla muistutella sekä itselleen että koiralle miten siellä kehässä oltiinkaan.
  5. näissä tapahtumissa pääsee shoppailemaan. Kiva, kun ahkerat kauppiaat ovat paikalla ja voi sovitella erilaisia vermeitä omalle koiralleen. Tällä kertaa Ubille ostettiin sadetakki, haalari, kaksi lelua ja nilkkasuojat (ja paljon muutakin olisi tehnyt mieli ostaa).

Tiedän, että tapahtumien järjestäminen vaati melkoisesti vapaaehtoistyötä. Kiitokset siis ahertajille, että tällaisia tapahtumia järjestetään. Nyt sitten vaan odotellaan erikoisnäyttelyä.
Ai niin, se Ubin arvostelu.
 Tässä arvostelu by Ingunn Ohrem
"18 moths old. Elegant male. Nice expression and ears. Elegant neck. Very nice top- and underline. Very good hind angulation. A bit steep in upper arm. Needs more depth of forechest. Needs to be more masculine and powerful. Ok moment coming and going. A bit short steps on front. Nice temperament."


Pikka-sisko menestyi  hyvin ja oli luokassaan kolmas