lauantai 2. huhtikuuta 2016

Svea ja Terhi lähtivät Lahteen näyttelyyn. Me vietimme useamman tunnin ulkona hienossa ilmassa. Yritin saada pojat juoksemaan frisbeellä, mutta kumpikaan ei tästä innostunut. Tein sitten jonkin aikaa puutarhahommia ja pojat tekivät omia juttujaan. Ola lähinnä söi koko ajan jotain ja kävi välillä kiusaamassa Ubia. Ubi vaan istuskeli ja katseli liikennettä. Ubi odotti Terhiä ja Sveaa. Kun kyllästyin ruusun piikkeihin, niin hain kumpparin ja karvakauluksen. Johan Ubi syttyi. Ola on joskus talvella ihmetellyt, kun Svea ja Ubi juoksivat kuminarun perässä, mutta silloin se ei siitä välittänyt. Nyt oli toinen meininki. Ola juoksi sen minkä kerkesi Ubin perässä ja kiskoi karvakaulusta Ubin kanssa, kun saavuin hakemaan sitä uuteen vetoon. Hieno homma, että Ola on nyt syttynyt vieheeseen. Myöhemmin iltapäivällä Ubi vielä juoksutti Olaa oikein tosissaan. Ubi otti minun työhanskan ja alkoi sen kanssa leikkimään. Ola tästä Ubin leikistä kiinnostui, mutta Ubi pisti rallin päälle ja juoksi Olaa karkuun. Ola oli kyllä sitkeä kaveri. Ei luovuttanut sitten millään. Oikaisi kaikki pusikot ja rähjäsi Ubin perään Molemmat olivat kieli poskella ja Ola aivan tärisi, kun juoksut oli juostu. Taisi Ola olla aivan maitohapoilla, kun ei antanut periksi.

Kun pojat telmivät pihalla, Svea misseili Lahdessa. Tulos oli ERI ja tanskalaisen tuomarin Lisbet Utke Ramsingin arvostelu tällainen:

Big female. Feminine head and expression. Enough neck and acceptable topline. Long in loins. Enough angulated. Little soft in pasterns. Parallel, free movements with good drive. Excellent temperament.

Kiitokset Katariinalle kyydistä ja mukavasta seurasta (matka meni mukavasti jutellessa) ja Marille Svean esittämisestä.






Ubi seurasi tien liikennettä, joko Terhi ja Svea tulevat.