sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Ola-pentu täyttää tänään 6 kk! Pikkuinen Ola-poika on kyllä reipas ja iloinen kukkokiekuilija. Ei paremmasta väliä. Leikki ja kiusanteko on edelleen Olan mielestä parasta. Ruoka ja namit eivät ole maailma tärkeimpiä asioita, niin kuin Ubille ja Svealle, mutta kyllä Ola ruokansa syö. Ruokaa annetaan myös paljon enemmän kuin aikuisille. Nyt alkaa näyttää, että Ola ei olisi enää niin riuku. Alkaa lihaksiakin runkoon muodostua. Alkaakohan kasvu pysähtyä? Jos näin, niin Olasta jää pienempi kuin Ubi. Ola on myös vielä Sveeaa matalampi, mutta ei paljoa, joten ehkä tuommoinen alle 50cm korkuinen Olasta tulisi. 

Kovaääninen Ola on, jos ei homma mene niin kuin herra haluaa. Kukkokiekuu tulee lähinnä tervehdyksenä tai ilmoituksena herran läsnäolosta, mutta korvia raastava haukahdus tulee välillä herkästi. Jos komenteleva haukku tulee illalla, niin pistän herran pihalle, missä Ola sitten pistää oman rallin päälle. Ola ei ole semmoinen iholla olija kuin Svea ja Ubi. Ola saattaa olla jossain muualla kuin muut. Siis kotona. Yllätys olikin suuri, kun Ola pisti hirveän metelin näyttelyharjoituksissa, kun olisi halunnut Ubin ja Svean luokse. Ei auttanut namit eikä kehotukset. Minun, Ubin ja Svean oli paettava ulkosalle. Olan jääräpäisyys on välillä melkein kuin cairneilla. Ola ei myöskään pienistä hätkähdä eikä valita. Olen välillä haukkonut henkeä, kun Ola on jysähtänyt vauhdissa puunrunkoa päin, mutta Ola vaan jatkaa menoa. Mutta kaiken päälimmäisenä on Olan iloisuus. On kyllä niin iloinen hännän heiluttaja, että ei voi kuin hymyillä.


Olen ollut nyt neljä viikkoa sairaslomalla. Ilmatkin ovat suosineet, joten pihalla on oltu. Ola ja Svea ovat juosseet pitkin pihaa sillä seurauksella, että Svealla on taas jalka kipeä. Sama juttuhan se oli Svealla viime kesänä, jolloin rtg-kuvasta löytyi jokin vanha murtuma. Liekö se mikä aiheuttaa rasituksessa Svealle kipuja. Mitään kohtaa Svea ei aristele, kun jalkaa painelee. Nyt Svealle pakkolepoa, mikä ei ole pihalla helppoa. Pakko pitää Sveea remmissä. Sairasloman aikana päivät koirien kanssa ovat olleet mukavia ja nyt sitten joutuu lähtemään töihin. No, tuleehan koirat sitten minun mukaan töihin ja onneksi on kesäloma vielä tulossa.

Ola 6kk.