tiistai 28. kesäkuuta 2022

Poju ja Ubi erkkarissa. Ja jotain muuta.

 Ubi ja Poju kävivät Whippet-Harrastajien erikoisnäyttelyssä ja hyvällä menestyksellä. Tuomarina oli uroksilla Sykes Russel. Ubi oli ensimmäistä kertaa näyttelyssä veteraaniluokassa. Luokassa oli seitsemän veteraaniurosta ja hienoja valiokoiria. Silti Ubi sijoittui luokassa kolmanneksi ja sai SA:n. Valtavan hienosti. Ubin arvostelu: Fawn, white trim. Beautiful head, neck & shoulders. Very well balanced all through. Free from any exacceration. Super overall outline. Lovely to go over. Smooth firm muscleton. Credit to his owner. Very free moving dog, with exc. reach & drive.

Kuva Elisa Airikkala

Pojun erinomainen näyttelymenestys jatkuu. Poju voitti nuortenluokan uskomattomalla arvostelulla saaden myös SA:n. Seurasin näyttelyä kotona tulospalvelun kautta ja kun luin arvostelun, niin olin lentää perssiilleni. Poju ei silti sijoittunut paras uros -kilpailussa. Arvostelu: Fawn white trim. A super quality dog. Displays super breed type. Completely balanced & nothing exaggerated about him. Shapely and curvaceous in outline. He flows from head to tail. Beautiful muscleton with smoothness to his body which made him a lovely dog to go over. Sound free easy mover, displaying daisy cutting action as required within the breed. 

Poju jatkoi myös seuraavana päivänä epävirallisessa Open Show:ssa. Siellä sama meno jatkui eli luokka voitto ja nyt sijoitus paras uros -kisassa neljäs. Tuomarina Molly Head. Arvostelu: fawn dog, beautiful size and overall balance in shape, well laidback shoulder and return of upperarm, good depth of brisket, lovely lenght of loin, low hocks and he really drives of a quality exhibit.

Pojun näyttelyt ovat menneet aika tasaisissa merkeissä. Vähän hämmentää, että ei sitä normaalia sijoitusten sinne tänne pomppimista ole. Terhi on osannut valita oikeat näyttelyt tuomarien suhteen.


Kuva Heli Poikonen

Poju kävi myös Kartanolla juoksemassa kaverin kanssa ensimmäistä kertaa. Alma kiritti Pojun uuteen epäviralliseen ennätykseen 19,99s. Nämä ajat alkaa olla jo semmoisia mitä ajattelin Pojun juoksevan sen perusteella miltä tekeminen on näyttänyt. Kyllä sen koirankin täytyy vaan opetella juoksemaan pitempää matkaa.

Kuva Antti Ruotsalo

 Ubilla on käynnyt myös morsian jälkikasvut mielessä. Aluksi homma meni suurinpiirtein viltillä vieritysten maaten, mutta lopulta homma natsasi, kun ajankohta oli oikea. Eli kolmas maailman paras pentue ehkä tuloillaan.


Pitsi ja Ubi