maanantai 13. kesäkuuta 2022

Poju pyörähti ryhmänäyttelyssä Pöytyällä ja edelleen hieno menestys jatkuu. Terhi halusi tietää mitä mieltä Jarmo Vuorinen rodun spesialistina on Pojusta. Tuntui tykkäävän. Nuorten luokan voitto ja paras uros kehässä sijoitus kolmas. Hienojen valiokoirien väliin kiilasi meidän pöljä Poju. Taas tuli uusi asia esiin, kun Terhi joutui kieltäytymään sertistä uusien sääntöjen takia. Poju saa siis vastaanottaa vasta kaksivuotiaana seuraavan sertinsä, jos sellainen joskus vastaan tulee. Vasta kotona Terhi huomasi, että Jarmo Vuorinen on antanut sertin myös Pojun Nekku emälle, joten taitaa Pojussa olla Nekkua aika paljon. Jos sama tuomari tulee joskus myöhemmin tuomaroimaan sopivasti, niin Pojun voi viedä aivan hyvällä omatunnolla uudestaan näytille.
Arvostelu: Tasapainoisesti rakentunut uros. Hyvän muotoinen pää. Oikein kannetut korvat. Erinom. eturinta ja runko. Hyvä ylälinja. Hieman jyrkkä lantio. Tasapainoiset liikkeet kaikissa suunnissa.
 


Poju kävi myös Kartanolla juoksemassa kierroksen ja paransi parasta aikaansa reippaasti 20,45s.
 
Hienon kuvan otti Antti Ruotsalo


 
Tikon tilanteesta sen verran, että hammaskivien poiston yhteydessä kurkku tutkittiin ja kurkku ja äänihuulet olivat hyvin punaiset. Närästys oli tehnyt tehtävänsä. Sylkirauhaset tai imusolmukkeet olivat kooltaan normaalit, joten hoito oli auttanut. Tiko on ollutkin paljon pirteämpi. Jännä miten kunnon huonontumista ei niin huomaa, jos se tapahtuu hiljalleen, mutta kun koira nopeasti piristyy, niin sitä tajuaa koiran olleen aika kipeä.
 


 
Olalla meni kivi anturaan. Terhi huomasi Olan ontuneen ja anturassa oli verinen piste. Illalla kun katsoin, niin en oikein tahtonut paikkaa löytää, mutta kyllä sen sitten löysin. Pienessä viillossa sitten kivi rahisi. Ola antoi hienosta anturaa rassailla, vaikka aika syvälle jouduin kiveä kaivamaan ja aika kauan. Onneksi kivi saatiin pois. 
Svea kävi siskojen kanssa viettämässä 10v juhlia.
 Ubi on ollut pihalla hassu. Ola yleensä lähtee pihalla letkaa vetämään vetäen muut perässä ja Ubi vain seurailee sivusta. Nyt Ubi on ottanut samaan aikaan omia juoksukuvioitaan pihalla. Se on hauskaa, että vanhaa ukkoa välillä hassuttaa.