torstai 2. kesäkuuta 2022

Poju Moletaissa ja vähän Tikon tilanteesta

 Pojun reissut meinaa unohtua päivittää blogiin. Terhi oli Helin kanssa pitkällä kolmen näyttelyn reissulla Liettuan Moletaissa. Reissu alkoi näyttelyiden osalta hienosti. Terhin Facebook päivityksestä otin seuraavan tekstin.

"Jihuu❤️ mikä päivä Moletaissa! Poju CACIB, ROP ja RYP 1 ❤️🍾❤️ Upean päivän kruunasi matkakaveri ja Pojun täti Vega, joka oli VSP, sai CACIBin ja valmistui kansainväliseksi muotovalioksi 🍾 lisäksi Pojun toinen täti Pikka oli ROP-veteraani 🍾. Tuomari whippet- ja Ryhmäkehässä oli Anna Kochan Puolasta. Satoi, tuuli ja ukkosti, mut meillä on nyt syytä juhlaan."

 

Kuva Heli Poikonen
 
 

Seuraavassa näyttelyssä Poju oli luokkansa toinen ja viimeisessä paras uros 2 ja vara cacib.

Ennen reissua Poju kävi kipasemassa radalla soolokokeen hyväksytysti. Kävin Pojun lihakset läpi reissua edeltävänä päivänä ja ne olivat oikein mainiossa kunnossa. Sainpahan samalla venyteltyä Pojun hyvin. Ei hirveästi ainakaan pahentanut ratakierros näyttelymenestystä.

Uhkailin, että Tiko ei juokse enää ehkä kuin rataderbyssä. No rataderbyyn ei saa mennä, jos on diski alla, joten pakko oli alkaa katselemaan kisaa tulosta varten. Ilmoitin Tikon Kesälesken iltakisaan Helsinkiin. Viikonloppuna kuitenkin huomasin, että Tiko oli kuolannut nukkuessaa aivan valtavasti. Tikon koko poski oli aivan märkä. Matka vei eläinlääkäriin ja jostain syystä sylkirauhaset tai imusolmukkeet ovat turvoksissa. Närästystä hoidetaan nyt ensin ja jos se ei auta, niin tutkitaan lisää. Hammaskivet käydään myös poistamassa ja samalla tutkitaan kurkkua enemmän. Joten Kesäleski jäi väliin jo pelkästään lääkityksen takia ja ei suunnitella enää mitään kilpailuja. Hoidetaan Tiko kuntoon.