perjantai 11. huhtikuuta 2014

On ihan unohtunut kertoa, että olemme aloittaneet Ubin kanssa rally-tokon alkeet. No mitään rallia meidän tokoilu ei kyllä ole, mutta ihan mielenkiintoista. Ubi on innokas oppimaan, mutta ehkä menimme tälle kurssille vähän liian köykäisin eväin. Ubi osaa kyllä istua, mennä maahan, seurata ja pysyä paikalla, mutta se ei osaa istua sivulla ihan jetsulleen suorassa eikä se osaa kiertää minua eikä se osaa mennä maahan etupää edellä. Näitä olemme nyt sitten opiskelleet. Ja alkeissahan tässä vielä ollaan. 
Eilen harjoittelimme kosketuskepin käyttöä. Se oli mielenkiintoista. Ubi on siitä mainio, että kunhan se hiffaa mitä sen pitää tehdä namipalkkion saadakseen, se kyllä tekee sen. Hetken aikaa meni, että se ymmärsi, että kun kuonolla koskettaa palloa, saa namia. Ihan näki, miten sen päässä raksutti. Se katsoi minun namikättä ja palloa ja yrtti ymmärtää mikä yhteys tässä nyt on. Mutta sitten kun se meni perille, niin johan sain sen kosketuskepin avulla esimerkiksi kiertämään itseni. 
Ostin kurssilta edullisen kosketuskepin kotiin ja nyt treenaillaan sillä viikko, niin ensi viikolla ollaan taas fiksumpia.
Olemme käyneet kursseilla Lohjan koirakeskuksella. Kurssit ovat siitä mukavia, että koirakkoja on melko vähän. Tällä rally-toko-kurssillakin meitä on vaan neljä koirakkoa. Näin ohjaaja ennättää tutustua koiriin ja ohjaajiin ja antaa myös yksilöllisiä neuvoja. Minä itse olen oppinut kevään aikana todella paljon ja innostunut koiran kanssa harrastamisesta. Ja eiköhän Ubikin tykkää käydä kursseilla, ainakin se ihan innokkaana aina hallille menee.

Tämän kertaisessa kurssissa haittapuolena on se, että kurssi alkaa vasta kahdeksalta illalla. Niinpä olemme kotona vasta puoli kymmenen maissa. Ja kun esimerkiksi eilen kävelimme siihen päälle vielä iltalenkin, olimme kotona vasta kymmeneltä illalla. Oltiin Ubin kanssa molemmat sitten ihan väsyneitä koko tämän päivä. 
Ilmoitin tänään Ubin näyttelyyn toukokuun alkupuolella. Jännittävää. Kyseessä on pennun ensimmäinen näyttely junioriluokassa. Tätyy varmaankin  alkaa taas myös näyttelytreenaaminen sen kanssa.