maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen pääasia on ollut ulkoilu. On ollut niin hienot kelit, että olemme pihailleet paljon. Iikka on pihailussa vanha tekijä - ja Ubi on sellaiseksi hyvää vauhtia oppimassa. Se viihtyy kotipihalla mainiosti. Ainoa haittapuoli Ubin pihailussa on se, että pentu syö pihalla koko ajan ja kaikkea. Sen suurinta herkkua ovat kepit ja omenapuun oksista tehty murske.  Mutta kyllä se myös viihtyy pihalla pallon kanssa ja ihan vaan istuskellen ja maailmaa ihmetellen.
Nyt pääsiäisen aikaan meidän pihalla on ollut niin lämmin, että Ubi on myös ottanut aurinkoa. Se on asettunut nurmelle jalat pitkällään makaamaan ja nauttinut silmät kiinni auringosta. Tässä se on Iikan vastakohta. Iikka asettuu aina varjoon makaamaan tai vähintään kaivaa itselleen mukavan viileän kuopan.

Pääsiäisretkeilyt suuntautuivat Koppernäsiin ja Tammisaaren Högholmeniin. Högholmenin retki oli ihana. Tosin palatessamme autolle poluilla oli jo melkoinen väentungos ja siellä huomasin, että Ubi toisten koirien ohitukset eivät vieraalla paikkakunnalla suju hyvin. Kotinurkilla koirat ohitetaan siististi, mutta vieraalla paikkakunnalla pentu kiskoo ja haluaa koirien luo. Tätä pitää harjoitella eli lisää retkeilyä luvassa.

Jos Ubi syö pihalla kaikkea, niin syö se myös lenkillä.
Tässä menossa pajunkissoja suoraan puusta.