tiistai 6. tammikuuta 2015

Ubi kävi eilen eläinlääkärissä. Varvas näytti sen verran turvonneelta, että ajattelimme, että parempi viedä jalka asiantuntijan nähtäville. Ja antibioottikuurilla ollaan seuraavat 10 päivää.
Näin eläinlääkäri kirjoitti Ubin "kotiuttaumisohjeisiin":
Ubi elläinlääkärikäynti turvonneen varpaan vuoksi. Koira on joulun jälkeen loukannut oikean etutassun jonka yhtyedessä 5. varpaan kynsi irronnut. Kynsi irtosi kokonaisuudessaan eikä ole ollut kipeä. Varvasta on hoidettu tunnollisesti mutta nyt vaikuttaisi tulehtuneen.
Kynsivallin ympäristö ajeltiin ja puhdistettiin ja haavaontelo huuhdeltiin (NaCl). Kotona jatketaan:
- antibiootti Kesium ohjeen mukaan
- vesihuuhtelu, desinfiointi ja huolellinen kuivaus 2 krt päivässä
- haavageeli Vetericyn
- tarvittaessa nuolemisen esto kaulurilla / siteellä
- tassun suojaus ulkoillessa vauhdin mukaan
Mikäli turvotus / ärsytys ei poistu antibioottikuurin loppuun mennessä tai vaiva pahenee, olkaa uudestaan yhteydessä. Mukavaa alkanutta vuotta reippaalle Ubille!

Viime yönä jalkaan ei sidettä laitettu, koska koira ei sitä juurikaan ole innostunut nuolemaan - ja yö meni hyvin. Kun tänään on ollut vapaapäivä, koira on ollut kotona ilman sidettä haukan katseen alla ja lenkillä sillä on ollut vain sininen kumitossu. Tosin aamulla oli yli 17 astetta pakkasta, joten teimme vain pikalenkin. Nyt iltapäivällä pakkanen vähän lauhtui ja pääsimme vähän pidemmälle lenkille. Illalla mennäänkin sitten rally-tokotreeneihin.
Tassua kuivattiin aamulla pesun jälkeen föönillä ja sekin meni ihan hyvin (varsinkin kun palkkioksi sai Frolicia). Vähän sellaista sairastupameininkiä, mutta mikäs siinä. Tänään on ollut vapaapäivä, joten helppoahan tämä tänään on ollut. Katsotaan sitten huomenna, miten arki lähtee sujumaan. Eiköhän Ubi lähde töihin Espooseen.