sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Koirat nukkuvat nyt ihan hiljaa – eikä ihme, sillä niillä on ollut tänään melkoinen tehopäivä. Svean sisko Stella asuu maatilalla lähellä Uuttakaupunkia ja S-pentueella on ollut tapa käydä kevättalvella treffaamassa Stellaa. Tänään mekin pääsimme mukaan ja myös Ubi sekä pikku-Ola hyväksyttiin vierailijoiksi samppanja-siskojen tapaamiseen.  Niinpä Stellan luo kokoontui kaikkiaan seitsemän whippettiä: emäntä Stella, siskokset Muumi, Niki ja Svea sekä poikatrio Davie, Ubi ja Ola. En jaksa olla ihmettelemättä whippetien laumasieluisuutta, niin mukavasti tämäkin seitsikko vietti yhdessä koko iltapäivän.
Useampi tuntihan siinä tosiaan vierähti, kun ensin käveltiin aivan mahtava lenkki Stellan kotimaisemissa pitkin peltoja. Aikuiset pääsivät vähän rallattelemaan ja Ola pomppi niiden perässä omaa tahtiaan. Ulkoilun jälkeen  kahviteltiin ja koirat vetivät vähän lonkkaa. Kahvin jälkeen pääsimme kokeilemaan agilityä Stellan "kotiradalla" eli viereisessä kasvihuoneessa. Stella näytti siskoille ja pojille mallia. Ja hienosti näyttikin - Stella sai eilen kisoissa sertin ja se siirtyy nyt kakkosiin. Ihana mahtava saavutus. Onnea vielä Sadulle ja Stellalle.
Ubi ja Svea pääsivät kokeilemaan agilityä. Ubi oli tapansa mukaan innokas ja Svea kulki minun käteni perässä. Muumi oli ihan luonnonlahjakkuus, ei muuta kuin aksaamaan. Olakin pääsi kokeilemaan putkea ja häntä heiluen pentu käveli putken päästä toiseen.
Sitten yritin näyttää Ubin kanssa, miten rally-toko sujuu. Vaan Ubi päätti, että se ei peppuaan hiekalle laske. Ei tullut mitään meidän mallinäytöksestä.
Pitkä matka kotiin sujui jo autossa hiljaisesti. Koko kolmikko koisasi takapenkillä. Ihan mahtava päivä. Kiitos Sadulle ja Stellalle sekä kaikille mukana olleille. Taas uusi todistus whippetporukan yhteisöllisyydestä.