tiistai 2. toukokuuta 2017

Mikään ei koskaan mene niin kuin suunnittelee. Oltiin Wappu Wipellys -maastokilpailuissa Ravijoella ja tämän piti olla vain Ubin herättelykilpailu seuraaviin kahteen maastokilpailuun, mistä sitten vasta olisi odotettu sitä puuttuvaa sertiä. Nyt Ubi juoksikin sen puuttuvan sertin ja valioitui maastoon. Taas se Ubi oli yllätysten mies. Koko viikko tuli tuijoteltua  säätiedotuksia, ne muuttuivat melkein päivittäin eikä aluksi kovin hyvää säätä lupailtu. Lauantaina satoi vielä lumi maahan, mutta onneksi se suli pois sunnuntaiksi ja vain kova tuuli häiritsi. Juoksupellot olivat tästä huolimatta hyvässä kunnossa, ja pellolle oli tehty kaksi rataa. Alkuerien rata oli selkeä juoksurata. Pitkää suoraa eikä pahoja kurveja. Ubin alkueräkaverina oli Miina. Miinalle Ubi on radalla hävinnyt  reilut pari sekuntia, joten tiedossa oli kylmää kyytiä. Varsinkin kun Miina on juossut hyvin myös maastossa. Miina voittikin ylikorkeat. Mutta Miina oli hyvä pari Ubille. Heti ensimmäistä mutkaa Ubi ennakoi väärään suuntaan (aina väärään suuntaan) ja sen takia sitten oikaisi seuraavalle juoksupätkälle ja pääsi Miinan edelle. Oli hienoa katsoa, kun Ubi meni urku auki harjun päältä rinnettä alas ja Miina jonkin matkaa perässä. Raija totesi vieressä, että juokse se kiinni ja samalla Miina pisti vauhtia lisää. En voinut kuin nauraa ja sanoa, että jumalauta se menee kovaa. Ubi sai alkuerästä 237 pistettä ja oli kuudes. En muista onko Ubi koskaan saanut alkueristä näin hyviä pisteitä. Tällä kertaa tuomarit olivat höveleitä pisteissä. Tästä syystä minua alkoi sitten jännittää finaali, koska nyt oltiin sertivauhdissa. Finaali-rata olikin sitten vähän teknisempi ja sillä oli eri tuomarit, joten Ubi ei saanut sieltä hääppösiä pisteitä, mutta sertiraja rikkoontui ja Ubi valioitui maastoon. Sijaksi tuli 6/12. Hyvä Ubi! 
Päivä oli pirun pitkä, mutta oli tosi hauskaa siitäkin huolimatta, että järjestelyt ontuivat pahemman kerran. Normaalisti minä olisin polttanut päreeni jo heti klo 7:40, mutta nyt ei ollut mitään ongelmaa. Ei koko päivänä. Hyvä Hapa!

Tiimiläisiä oli myös paikalla ja hyvällä menestyksellä. Alma juoksi hienosti viidenneksi ja sai sertin. Olan äippä Muusa juoksi myös sertin. Daisy jäi sertistä hivenen, mutta hauskaa silläkin oli. Hyvä kaikki!

Kuva Mari Kääriäinen

Kuva Mari Kääriäinen

Kuva Mari Kääriäinen

Kuva Mari Kääriäinen

Kuva Mari Kääriäinen

Kuva Mari Kääriäinen

Kuva Mari Kääriäinen

Daisy

Alma

Muusa

KVA-M