perjantai 24. tammikuuta 2014

Viime yönä Ubi aloitti "röhkimisen". Tuttu vaiva aikanaan Iikallakin – nenäpunkki. Iikalle tosin ensimmäinen nenäpunkkikohtaus tuli uudenvuoden aattoiltana ja sitten etsittiin päivystävää eläinlääkäriä uudenvuodenpäivänä. Nyt onneksi elettiin arkipäivää ja päästiin omalle eläinlääkärille.
Ubi röhki pitkin yötä. Se kuulostaa kamalalta. Onneksi tietää melko varmasti, että kyseessä on nenäpunkki, joka ei ole vaarallinen, vaikka saakin aikaiseksi tuon hurjalta kuulostavan oireen. Aamulla päätimme, että minä jään etätöihin tänään, koska Ubia ei voinut viedä Hapan työpaikalle (nenäpunkki tarttuu helposti) eikä sitä oikein viitsinyt jättää yksin kotiin röhkimäänkään.

Päivä meni kyllä mukavasti ilman sen kummmnpia puuskutuksia. Iltapäivällä sitten koirakaksikko vietiin eläinlääkäriin. Eläinlääkäri mittasi Ubin kuumeen ja varmisti, ettei kyse ole flunssasta tai muusta. Kuumetta ei ollut ja molemmat koirat saivat Stronghold-annokset niskaan. Seuraava satsi laitetaan sitten kolmen viikon päästä. Nyt peukut pystyyn, että lääke auttaa (tosin ensiyönä Ubi saattaa vielä puuskuttaa nenään kuolevien punkkien vuoksi).