sunnuntai 4. toukokuuta 2014


Ubi on menossa ensi viikonloppuna ensimmäiseen viralliseen näyttelyyn. Minua on harmittanut, kun en ole oikein päässyt sen kanssa treenaamaan missään. Kotipihalla ollaan toki harjoiteltu, mutta se on ihan eri asia kun sitten siellä kehässä, missä on muitakin koiria.
Kun tänään ei ollut muita suunnitelmia ja ilmakin oli puutarhahommiin vähän vilakka, päätin lähteä Ubin kanssa kaksin Match Show -hommiin Lohjalle. Bongasin Moision vanhempainyhdisyksen Match Show, minne pääsymaksukin oli vain vitosen. Ajattelin, että meneepä rahatkin hyvään tarkoitukseen ja pakkasin Ubin autoon. Menimme todella hyvissä ajoin eli puolitoista tuntia ennen arvostelujen alkua. Match Showssa Ubi meni vielä pentuluokassa, kun sinne laitettiin kaikki alle vuoden vanhat koirat. Ubi sai numeron 17 eli laskeskelin, että noin puoli yhdeltä päästään kehään. Kävimme lenkillä ja huilasimme hetken autossa ja sitten kentän laidalle totuttelemaan meininkiin.
Kun sitten oli vuoromme mennä kehään, Ubi oli rahoittunut alkuinnostuksesta jo melko hyvin ja sain sen esiintymään mukavasti. Kerroin tuomarille, että whippetit arvostellaan pöydällä, joten pääsimme harjoittelemaan myös sitä, kun pentuluokassa oli sopivasti pöytäkin tarjolla. Tuomari oli mukava tyttönen, joka käsitteli koiria kivasti. Ubin pari oli hieman epävarma ja tuomari käytti sen lähestymisessä apuna makupalaa. Ubin lähestymisessä ei tarjoiluja tarvittu. Ubi tervehti tuomarin iloisesti ja antoi tutkia itsensä hyvin. Myös juoksuttaminen onnistui melko kivasti. Tuloksena oli punainen nauha ja punaisten pentujen odottelu.
Punaisten kehässä olikin sitten melkoisesti porukkaa, mutta pikkuhiljaa porukka väheni ja väheni. Sitten meitä oli enään neljä jäljellä ja kun sijoituksia aloitettiin luetella, kävi selväksi, että Ubi voitti punaiset! Se oli siis paras pentu. 
Luulin, että voisimme lähteä kotiin, mutta tuomari muistutti meitä, että BIS-kehään tulevat myös pennut mukaan.
No sitten taas odoteltiin ja alkoihan se BIS-kehä vihdoin. Ja taas porukkaa alkoi kadota, kunnes meitä oli enää kaksi jäljellä. Siinä vaihessa tuomari ilmoitti, että voittaja on whippet! Siinä vaiheessa minulta taisi päästä Jippii-huuto, sillä Ubi ei tässä BIS-kehässä enää jaksanut seisoa mitenkään erinomaisesti.
Palkintoja tuli kaksi kassillista. Kehäkokemusta rutkasti ja pitkän päivän tuloksena hyvin väsynyt pentukoira.

Toivottavasti tämä hyvin mennyt kenraaliharjoitus ei tarkoita sitä, että ensi viikon ensi-ilta menee ihan pieleen.

Kuvan otti tuomari
Palkintoja tuli ruhtinaallisesti