maanantai 3. helmikuuta 2014

Ubi on tänään 6 kuukautta vanha. Hip hurraa! Puolivuotispäiväänsä pentu vietti arkisesti töissä. Ja kun arki alkoi, päätti Ubi lopettaa myös ontumisen. Se ei onnu jalkaansa enää lainkaan. Ei, vaikka se päätti ottaa ja rallata tänään pihalla kaikkien viiden sairauspäivän edestä. Oli tarkoitus päästää se pihalle vain pissalle, mutta Ubi otti ja päätti toisin. Se pisti hulinaksi ja veti hurjaa rallia ympäri pihaa. Vauhdissa tossukin irtosi jalasta ja kaikkea! Taisi olla patoutumia. Onneksi pihan lumi on pehmeää ja onneksi se ei tölväissyt jalkaansa mihinkään. Sisälle tuli siis tyytyväinen pentu. Edelleen Ubi on täynnä toimintatarmoa ja se juoksisi niin mielellään sisälläkin pallon perässä. Ja tyhmä-Terhi kieltää ja rauhoittelee. Nyt pitää vielä parannella ja malttaa.
Puolivuotias pentu on hassu. Se osaa toisaalta todella paljon asioita, mutta on joissakin asioissa edelleen melkoinen toope. Hauskaa on tietysti myös se, että pentu haluaa oppia koko ajan uusia asioita ja oppii niitä  nopeasti. Puolivuotias pentu on vielä niin kovin touhukas ja innostuva. Ubi leikkii nykyään paljon omilla leluillaan (ja on oppinut myös tuhoamaan niitä). Se heittelee leluja ja säntää niiden perään. Vinguttaa suussaan palloa ja tuo sitä örry-mörri-örinää pitäen meille. Se on hassu.

Ubi on jo sen verran iso, että aina välillä myös unohtaa, että se on vasta puolivuotias. Aina ei muista, että se vieläkin opettelee kodin sääntöjä ja että edelleen se kohtaa uusia asioita, joista se ei tiedä, miten niihin pitäisi suhtautua. Onneksi Ubi on pentu, joka ottaa uudet asiat positiivisesti vastaan. Se ei juurikaan ujostele.