maanantai 29. elokuuta 2016

Myönnetään – olo on eilisten SM-maastojen jälkeen vähän kuin tyhjiin päästetyllä ilmapallolla. Taisi nyt tulla se kisaväsymys, nimittäin kilpailujohdolle eli meille ihmisille. Tässä on nyt sen verran monta viikonloppua käyty koiratapahtumissa tämän kesän aikana, että eilinen oli jo meidän kunnon päälle liikaa. Väsähti, ei enää jaksanut.
Juoksemassa oli eilen sekä Svea että Ubi. Mukaan ei saatu tällä kertaa pokaaleja eikä ruusukkeita. Svean kilpailukirjaan tuli merkintä 201 pistettä 13/13 loukkaantui alkuerässä. Tuo loukkaantuminen kuulostaa varmaan pahemmalta kuin mitä se käytännössä oli. Alkuerän jälkeen Hapa nimittäin huomasi, että Svea ontui ajoittain toista etujalkaansa. Kun koira vietiin eläinlääkärin tarkastukseen, eläinlääkäri tutkaili Sveaa ja sanoi, että koira voi kyllä finaalin juosta, mutta hän ei sitä suosittele. No, päätös oli selkeä, suotta ontuvaa koiraa juoksuttaa. Svea sai siis huilata loppupäivän. Tänään Svea ei enää ole ontunut.
Ubi juoksi alkuerässä 218 pistettä, mutta petrasi finaalissa niin, että pisteitä tuli lopulta 445. Se tarkoitti, että viisi pistettä jäätiin siitä viidennestä sertistä ja samalla valioitumisesta. Kyllä se vähän kismitti.
Vaan jos positiivisia asioita hakee, niin ilonaihe oli se, että kumpikaan koirista ei loukkaantunut pahemmin. Jostakin syystä ihan hyvännäköisellä radalla niitä loukkaantumisia nimittäin sattui melko paljon.
Toinen positiivinen asia oli se, että Ubi juoksi finaalissa juoksua katsoneiden mukaan "ihan siististi", joten ei se nähtävästi aina oio.
Ja vaikka nyt ja erityisesti eilen oli sellainen olo, että ei sinne pellon reunalle jaksa lähteä enää aamuseitsemältä roikkumaan, niin tiedä häntä, ehkä tässä taas ensi kesänä innostuu.
Kiitos kaikille seurasta. Oli mukava höpötellä, vaikka emme ehkä olleetkaan maailman aurinkoisinta seuraa. Aurinko sitten paistoikin koko päivän mukavasti kisapaikalla.
Onnea myös kaikille menestyneille. Tiimiläisillä oli mahtava päivä. Tuli hienoja suorituksia ja upeita pisteitä. Nautitaan niistä!

Svea. Kuva Mari Kääriäinen

Ubibubi. Kuva Mari Kääriäinen.