keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Ubin kynttä käytiin näyttämässä eläinlääkärille. Ensin varvas puudutettiin ja karvat varpaasta ajeltiin, jotta lääkäri näki, mikä oli vialla. Koko kynttä ei kuitenkaan poistettu vaan pudutuksessa kynsi leikattiin todella lyhyeksi.
Tässä eläinlääkärin lausunto kokonaisuudessaan:
"Kynsivalli on vahingoittunut noin kuukausi sitten ja tämän jälkeen vuotanut rasituksen yhteydessä. Vasemman etujalan varpaan kynsi on tyvestään pinnaltaan poikkeava dorsaalipuolelta ja kynsivallissa on tunnettavissa lievää aristusta ja turvotusta dorsolateraalipuolella. Ei punotusta tai eritettä.
Kynsi lyhennettin paikallispuudutuksessa, että kynsivalli saa tarpeeksi aikaa parantua ilman täyspitkän kynnen aiheuttamaa liikettä. Tassuside kunnes vuoto tyrehtyy. Suoja ulkoillessa muutaman päivän ajan. Kipulääke Rimadyl."
Puudutus vaikuttaa vielä ja annoimme Ubille heti myös Rimadylin. Nyt koira nukkuu. Se on hyvä, sillä levossa kynsikin vuotaa varmasti vähemmän. 
Ubi ei vaikuttanut toimenpiteestä kovin stressantuneelta, sillä eläinlääkärin antamat namit kelpasivat hyvin ja kotiin tultua se odotti heti ruokaa ja söi hyvillä mielin. Se kun ei ollut saanut päiväruokaa ennen eläinlääkäriin menoa, kun ei tiedetty joudutaanko koira kynnen poisto-operaatiota varten rauhottamaan.
Nyt vaan sitten toivotaan, että vuoto lakkaa ja kynsi paranee. Ubi tahtoisi jo niin kovin juoksemaan.
Ubi painoi vaa'alla 13,8 kg. Tammikuussa paino oli 13 kg samalla vaa'alla, joten painoa ei ole tullut enää samalla vauhdilla. Taitaa kasvuvauhti olla taittunut. 

Ps. Ubi juhli 7 kk-synttäreitään maanantaina töiden merkeissä toimistolla.

ÄÄÄÄÄ ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄää sniif


Tämän värinen tumppu tällä kertaa