sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Myrsky ja mylväys – tänään on tuullut niin, että tukka lähtee päästä. Ubi-pentu armahdettiin, eikä sen tarvinnut lähteä aamulenkille. Mutta päivällä käytiin katsomassa myrskyä Kopparnäsissä. Rannalla tuuli hurjasti, mutta metsässä saattoi kävellä. Ja metsälenkin aikana paistoi hetken jopa aurinko!
Ubia ei tosiaan tänään ole edes pihallaolo kiinnostanut, liikaa tuulta ja liian märkää. Niinpä olen leikkinyt Ubin kanssa sisällä, kun Iikka ja Hapa ovat tehneet pihatöitä.
Ubin kanssa on harjoitelu jo pidempään seisomista ja tervehtimistä. Tervehtimisessä käskysana on "helou" ja sen kuultuaan koiran pitäisi istua. Seisomista harjoitellaan tietysti näyttelymielellä. Mutta ahneena pikkukoirana Ubin seisominen on edelleen hieman säheltämistä. Vaan ehkä se vielä oppii, onhan tässä vielä aikaa.
Lisäksi olemme harjoitelleet "etsi"-leikkiä. Siinä otan koiran syliin, heitän 3-4 makupalaa pitkin lattiaa, samalla pidän koiraa hetken aloillaan ja sanon sille "odota". Seuraavaksi sanon "etsi" ja päästän koiran irti hakemaan makupaloja. Olemme harjoitelleet tätä muutaman viikon ja ylättävän hyvin se jo malttaa odotaa tuota etsi-vihjettä. Ja kun se kuuluu, pentu juoksee innolla hakemaan herkkuja.
Lisäksi leikimme piilosillaoloa. Se leikki kulkee niin, että kun Ubi puuhailee jotakin omia juttujaan, minä menen piiloon. Menen usein viltin alle ja huudan sitä sieltä. Se juoksee innolla luokse ja "kaivaa" minua viltin alta. Tätä samaa piiloleikkiä on aina leikitty myös IIkan kanssa ja se on kuulunut Iikan lempileikkeihin sisällä.

Tänään aloitin Ubille myös "siivoa"-sanan opettamisen. Sillä on tapana nimittäin viedä kaikki aarteet omaan pesäänsä. Tänään olen antanut sille olkkarin tai makkarin lattialla lojuneita leluja ja kun se on niitä raahannut pesäänsä, olen hihkunut "siivoo", "siivoo" ja kun lelu on viety pesään olen kiitellyt pentua aivan valtavasti. Saa nähdä saadaanko näin meille ensimmäinen siivoava koira. Kaikki viisi edellistä ovat lähinnä sotkeneet.