torstai 5. joulukuuta 2013

Flunssainen sairaslomapäivä jälleen. Päivä on vietetty pötkötellen ja Ubi on leikittänyt itseään. Iltapäivällä Ubi paini myös ison lelukoiran kanssa - ja taas  Ubilta lähti hammas. Se huomattiin veriläikästä lelukoiran selssä.
Tänään Ubi keksi myös uuden leikin: juoksi pallo suussa sänkyyn, tökkäsi kuonollaan pallon alas ja loikkasi sitten pallon perään. Tällä huvilla se jaksoi leikittää itseään melkoisen monta kertaa. 
Toinen todella kiinostava asia olisivat polttopuut. Tästä me nyt keskustelemme. Asiaa on opeteltava vähän samalla tavalla kuin sitä, että lattialla olevasta kukkaruukusta ei viedä multaa (tämän Ubi on jo oppinut). Puukorista ei käydä nakertamasta puunkuoria. Lähes joka kerta, kun kävin tänään vaikkapa vessassa tai keittiössä juomassa eli aina kun silmä vältti, löysin pennun nakertamassa puun palaa, jonka se oli vienyt puukorista. Ymmärrän, että on vaikea hahmottaa, että ulkona saa syödä puuta ja sisällä ei. Pitäisikö nyt sitten kieltää keppien pureskelu ulkonakin? Ehkä ei, ymmärisihän tuo senkin, että kukkaruukusta ei syödä multaa. Koirat ovat loppujenlopuksi yllättävän fiksuja.