keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Ubi-whippetin ensimmäinen jouluaatto on takana. Se oli toisaalta hauska ja toisaalta tylsä. Tylsäksi viimeiset päivät on tehnyt sää. Sataa ja tuulee, ulkona on märkää, savista  ja liukasta. Pikku-whippet ei tykkää. Eikä omistajatkaan tykkää. Kuka tuolla viihtyisi? Iikkakaan ei tykkää, joten melkoista tylsistelyä ovat viimepäivien ulkoilut olleet. Ja sisällä vaan sairastetaan. Hapa on tullut taas kipeäksi ja kuumeillut, joten vähän sellaista nuhruilua on ollut koko oleminen.
Mutta se, mikä Ubista oli jouluna ihan kivaa, oli lahjojen avaaminen. Iikka on ihan supertyyppi repimään papereita ja Ubi oppi saman tempun nopeasti. Koirille olikin tullut mukavasti Lauran ja Sarin perheiltä paketteja, joten revittävääkin riitti. Kiitokset!
Iikka tavallisesti tyytyy pelkkään papereiden repimiseen, mutta Ubi otti kaiken ilon irti myös lahjojen sisällöstä. Niin hauskat pallot kuin ulos tarkoitetut lelut saivat heti jouluaattoiltana kyytiä. Ja niiden kanssa Ubi peuhasi pitkään illalla ja nukahti ihan yks kas matolle. Sitä se ei juurikaan tee, vaan tavallisesti aina kömpii joko petiinsä tai meidän syliin nukkumaan. Jouluaattoiltana uni siis yllätti ihan kesken leikkien.
Tänään sitten kokeiltiin uusia ulostarkoitettuja leluja pihalla ja hyvin toimivat. Bumerangia muistuttava heittolelu tosin ei Hapan kädestä palautunut takaisin vaan lensi kuusiaitaan ja tarvittiin tikkaat, jotta lelu saatiin pelastettua. Pihan mutaisuudesta kertoi myös sekä koiran koivet että lelun ulkonäkö lyhyen leikkihetken jälkeen – kaikki ihan kurassa. 
Myös fasaanikukot olivat palanneet pihalle, joten ne piti myös pöllyttää puuhun.

Ubi on sisälläollessaan yrittänyt saada Iikkaa innostumaan leikkeihin, toisiaan siinä onnistuen toisinaan epäonnistuen. Meteli on kummassakin tapauksessa hurja. Jos Iikka lähtee leikkiin, se tarkoittaa, että Iikka haukkuu leikkiessään melkoisen äänekkäästi. Jos Iikkaa ei leikki kiinnosta, aloittaa Ubi haukun ja pyytää ja käskee Iikkaa leikkiin. Koska kamalaa meteliä ei loputtomiin jaksa, on koirien kanssa harjoiteltu taas kaikenlaista pientä ja pelattu älypelejä. Pitäisiköhän niitä ostaa lisää?