sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ubilla oli tänään pikkujoulut. Besties-tiimiläiset kokoontuivat Lohjan Koirakeskukselle. Ensin lenkkeiltiin remmilenkkiä tunti ja sitten harjoiteltiin näyttelyä, juteltiin, juotiin kahvia ja herkuteltiin pari tuntia sisällä hallissa. Tapahtumasta jäi todella hyvä mieli ja iloinen olo. On kiva, kun voi opetella uutta rotua ja tutustua harrastajiin tällaisissa vapaamuotoisissa tilaisuuksissa.
Muu porukka rallasi lenkin puolessa välissä hieman vapaana sänkipellolla, mutta Ubia ei nyt päästetty juoksemaan. Sen toisen takajalan anturan kuluma on vielä sen verran syvä, että totellaan nyt eläinlääkäriä ja annetaan tassun parantua. 
Sisällä näyttelyharjoitelu meni vaihtelevasti. Seisomisen, jopa pöydällä seisomisen Ubi osaa joten kuten. Sitä on sen kanssa harjoiteltu lähes päivittäin. Alussa homma oli ihan säheltämistä, mutta pikkuhiljaa se alkaa jutun ymmärtää.
Mutta kehän kiertäminen - ou nou! Se oli katastrofi. Ubi ei osannut yhtään. Tosin osaaminen olisi vaatinut luontaista lahjakkuutta, sillä tätä asiaa ei olla harjoiteltu lainkaan. Nytpä on aloitettava sitten tämänkin harjoitteleminen. Ehkä se vielä tuonkin taidon oppii.
Myös minulle oli opettavaista kuulla, miten whippet esitetään. Olen esittänyt cairneja näyttelyssä, mutta whippetin esittäminen onkin ihan eri juttu. Pöydällä pää ei saa nousta liikaa. Tätä pitää tarkkailla ja opetella. Ja kävellessä koira ei saa katsoa esittäjää eli seuraaminen ei käy. Ainakin ennen vanhaan cairneilla se oli ihan sallittua ja sen opettaminenkin kävi melko helposti, koska saattoi herätellä koiran huomiota lelulla. Pieni vinkuva hiirilelu käteen ja koira käveli mainiosti vierellä. Mutta tämä temppu ei siis whippetin kanssa sovi. No, oppia ikä kaikki ja ehkä me saadaan näyttelyssäkin apuja, jos ihan pieleen menee. Ei ne kuitenkaan meille ole niin kamalan vakavasti otettavia asioita.
Hauskaa oli myös se, ettää päästiin shoppailemaan Ubille uusia vaatteita. Nyt on paksumpi takki, alushaalari ja uusi panta.
Hallivuoron päätteeksi pikkupennut eli Ubi, Pikka ja Zombi päästettiin vielä irti ja ne saivat rallata sisällä. Ja kyllä ne juoksivatkin. Kun Ubi keksi, että juoksemalla ympyrää ei tarvitse pysähtyä, se pääsi siskoja karkuun ja innostui juoksemaan hurjaa ympyrää. 

Yllätys, yllätys, loppuillan pentu on nukkunut. Sen ei tarvinnut lähteä myrskyyn edes iltalenkille. Koisatkoon nyt rauhassa.

Hienoa päivää päästiin viettämään myös pihallaUbi taas vakiopaikallaan

Ubi on aika reilusti Iikkaa isompi


Pikkujoulu tunnelmissa

Mari näyttää mallia

pikkujoulut olivat rankat