tiistai 10. joulukuuta 2013

Ubi joutui tänään valvontakameraan. Olemme pohtineet Ubin yksinolojen aikana sitä, miten se päivänsä kuluttaa. Tämä on pohdituttanut erityisesti siksi, että Hapa on muutamana päivänä tullut kotiin ja sisältä on kuulunut konserttia. Niinpä hankimme edullisen valvontakameran ja laitoimme  sen Ubin huoneeseen.
Olin aamun koirien kanssa kotona. Poden edelleen flunssaa (sain tänään antibiotit poskiontelotulehdukseen, ilmankos paraneminen ei ole edennyt). Harjoittelimme muun muassa  paikallaoloa. Koirat tekevät sen tyylikäästi duona. Molemmat koirat istua nakuttavat paikallaan ja odottavat namia. Kovin pitkää aikaa niiltä ei vielä vaadita, mutta hyvin on homma alkuun lähtenyt. 
Lähdin junalle puoliyhdentoista maissa. Aluksi Ubi vähän touhuili itsekseen, mutta meni sitten nukkumaan. Hienoa. Se nukkui noin puolentoistatunnin unet, sitten se vähän vikisi ja kävi pissalla. Tämän jälkeen se katosi taas sänkyynsä, mutta vähän ennen kahta se aloitti kunnon vikinän ja hyppi koiraporttia vasten. Vikinää ja ulinaa kesti jonkun aikaa, kunnes koira taas hiljeni ja nähtävästi meni nukkumaan. Kolmen aikaan se sitten aloitti ulinakonsertin. Kun Hapa ajoi töistä kotiin, kamerakuvasta ei näkynyt enää mitään, sillä pentu oli tönnäissyt kameran alas, mutta ääni kuului. Koko Hapan kotiinajomatkan Ubi ulisi. Ulina loppui, kun auto kaartoi pihaan. Äh! Tuo loppu-ulina ei ollut mukava asia. Tosin tämän tarkkailun tulos taitaa olla se, että pentu tylsistyi iltapäivällä. Se ei vaikuttanut ahdistuneelta ja tosiaan myös nukkui päivän aikana. Eroahdistunut koira ei taida niin tehdä. 

Tarkkailuja täytyy jatkaa ja miettiä, miten sen saisi väsytettyä niin, että se jaksaisi nukkua koko työpäivän. Pohdimme myös pitäisikö Ubin tilaa laajentaa. Onko yksi huone liian pieni kasvavalle koiralle?Ubi tunki itsensä whippetmäiseen tapaan Iikan viereen nukkumaan.
Liian pieni sänky ja Iikan ilme kertoo mitä mieltä Iikka oli.

Isoveli valvoo. Valvontakamera kuvaa.

Valvontakamera kuvaa.

Valvontakamera kuvaa.