sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Tämä viikonloppu ollaan oltu reissussa - joulutervehdyksiä viemässä Pyhtäälle ja Kotkaan. Reissu meni hyvin. Menomatkalla Ubi ja Iikka mukkuivat pinossa takapenkillä. Ubille on kyllä ostettu ja asennettukin häkki, mutta ainakin vielä koirat mahtuvat ja asettuvat takapenkille melko hyvin. Paitsi aivan menomatkan loppumetreillä Ubi hieman venytteli, työnsi jaloillaan takapenkin selkänojasta ja putosi penkkin väliin. Kun pennun mukana putosi myös viltti, mitään vahinkoa ei tapahtunut ja Ubi nukkui tyytyväisenä loppumatkan selällään penkkien välissä.
Huutjärvelle Ubi meni kuin vanha tekijä. Se tervehti tyytyväisenä isäni ja äitini ja aloitti leikit. Tällä kertaa Ubi harjoitteli ensimmäisen kerran myös hoidossaoloa, sillä kävimme tervehdyskäynnillä myös sairaalassa. Sen ajan Ubi oli vanhempieni luona - ja hyvin meni. Pentu ei meitä kaipaillut. Se otti vanhemmilleni kylään tulleen Joske-serkun iloisena vastaan yhdessä Iikan kanssa.
Seuraava Ubin "koettelemus" oli jouluruokailu Sikken luona. Sekin meni hyvin. Tosin pähkinäkuppi nostettiin sohvapöydältä, sillä se oli juuri pennun nenän korkeudella. Kun Ubi huomasi, ettei pöydästä heru sille mitään herkkupaloja, se asettui nukkumaan. Sen sijaan Iikka kerjäsi äänekkäästi ja "keskusteli" pöydän ääressä istujien kanssa. Ubi antoi kuusen alla olleiden lahjakääröjen olla rauhassa, mutta jälleen kerran Iikka kävi jyrsimässä paketin kulmia.
Iltasella molemmat koirat söivät puruluita ja Hapa äkkäsi lattialla jotakin. Kas, siinähän oli Ubin takahammas. Pentukoiran hampaat irtoilevat nyt urakalla. Jännittävää nähdä, milloin kulmahampaat lähtevät. 
Yön molemmat koirat sitten nukkuivat siskonpedissä lattialla yhdessä meidän kanssa todella hyvin. Aamulla herättiin vasta kahdeksan maissa - taisi olla Ubin nukkumisennätys.
Sunnuntaina Ubi harjoitteli taas hoidossaoloa ja siteen lähdettiinkin jo kotiin.

Nyt kotona on villi pentu. Taitaa kylässäolon kiltteys taas tasapainottua.