sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Arki (ja viikonloput) ovat asettuneet uomiinsa Ola-pennun kanssa nopsasti. Syömisiä, pissatuksia ja leikkihetkiä on tiestysti edelleen useammin kuin aikuisten koirien arjessa, mutta muuten Ola on sujahtanut laumaan omalla lepppoisalla tavallaan.
Pentu on ollut meillä nyt kolme viikkoa ja oi kuinka nopeasti se on oppinut huonoille tavoille. Kyllä, se kerjää Ubin ja Svean mukana oikein luonnikkaasti. Istuu siinä aikuisten vieressä ja vaatii ruokaa. Ruokaa se saattaa vaatia joskus hyvinkin äänekkäästi. Ola on muutenkin äänenkäytöltään monipuolinen – se osaa haukkua, murista, vikistä ja naukua kuin kissa. Näitä kaikkia ääniä se esittelee leikkiessään. Ola leikkii edelleen ihan mielellään ja paljon myös yksikseen. Toki se leikkii myös Ubin ja Svean kanssa, mutta aikuiset saavat kyllä olla myös rauhassa, kun Ola leikkii ihan omiaan. Eri asia on malttavatko Ubi ja Svea katsella vierestä Olan leikkejä vai haluavatko nekin mukaan. 
Ola myös nukkuu nykyään sängyssä. Se nukkuu ihan yhtä pitkät yöunet kuin aikuisetkin koirat eli sitä ei tarvitse öisin käydä pissattamassa eikä kakattamassa. Koko kolmikko nukkuu meillä sängyssä. Se aiheuttaa hieman tilanpuutetta, sillä tässä eräänäkin aamuna heräsimme Hapan kanssa molemmat aivan reunoilta puoliltamme sänkyä, kun koiratrio nukkui tyytyväisenä kasassa aivan sängyn keskellä.