tiistai 29. lokakuuta 2013

Ubin päivä sujui tänään Helsingin toimistolla. Aamulla se harjoitteli taas yksinoloa Iikan aamulenkin ajan.
Työpäivät sujuvat Ubilta rutiinilla ja on hauska huomata, että pikkukoira on selvästi oppinut reitit, jotka kuljetaan junalta töihin ja ruokatunnin aikana töistä puistoon ja lounassalaattia ostamaan Kampin keskukseen. 
Sisäsiisteysharjoittelu tuntuu uponneen pienen pennun kaaliin melko hyvin. Se osaa kotona jo pyytää ulos, eli menee ulko-oven taakse, kun on hätä. Jos vahinko tulee sisään, siitä saavat omistajat syyttää omaa hitauttaan. Ubi on myös alkanut pissata ja kakata lenkeillä. Eli kun aamulla kävelemme asemalta töihin, se osaa kyykistää molemmat asiansa. Melko hienosti vasta 12-viikkoiselta pennulta! Tietysti niitä vahinkojakin sattuu, mutta yhä harvemmin.
Toinen asia, minkä Ubi on myös oppinut, on se, että kaikkea ei tarvitse syödä. Muutama viikko sitten sain sitä ulkoiluttaessa hihkua jatkuvasti sanoja "Irti" ja "Ei". Nyt pentu ohittaa kadulla lähes kaiken suuhun napattavan. Mutta hanhenkakkaa se ei oikein voi vastustaa. Ja sitä löytyy Musiikkitalon ja Kiasman välisiltä nurmikentiltä melkoisesti.